Κύκλοι του Καραμανλή λένε ότι η επικοινωνία με Τσίπρα ήταν μία, στις 10 Ιουλίου

158
Ο Κώστας Καραμανλής διαψεύδει δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών

Η φιλολογία περί “μυστικών επαφών” του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του νυν Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει “θύελλα” στη Νέα Δημοκρατία, παραμονές των εκλογών για νέο αρχηγό του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του, διευκρινίζοντας μέσω συνεργατών του ότι η επικοινωνία ήταν μία και πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είπε στον Αλέξη Τσίπρα: “Η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το χρέος σου”.

Όπως λένε, ο Κώστας Καραμανλής δεν δημοσιοποίησε αυτήν την επικοινωνία ήταν γιατί δεν ήθελε να θεωρήσει οποιοσδήποτε ότι το χρησιμοποιεί για μικροπολιτικούς λόγους. Μοναδικός γνώμονάς του, κατά του συνεργάτες του, ήταν το συμφέρον της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Συμφωνία μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes

Στόχος του Κώστα Καραμανλή, εξηγούν, ήταν να λειτουργήσει ο λόγος του ως αντίβαρο προς τις εισηγήσεις που δεχόταν τότε ο Αλέξης Τσίπρας από στελέχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για ρήξη με την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ρουσόπουλου περί κινδύνου διάσπασης αλλά και για τα ηγετικά χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή σχολιάζουν ότι πρόκειται για προσωπικές θέσεις του κ. Ρουσόπουλου και δεν απηχούν αυτές του πρώην πρωθυπουργού.