Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα,  προβλήματα σε πολλές περιοχές

118
Κακοκαιρία: Δύο νεκροί στο Αντίρριο - Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία, κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να έχουν προκαλέσει  πολλά προβλήματα  σε  περιοχές της χώρας.

Στην Αττική ο ουρανός σκοτείνιασε και βρέχει καταρρακτωδώς. Η κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας  πραγματοποιείται με δυσκολία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από αυλές σπιτιών, καθώς και  για άντληση υδάτων.

Η μεταβολή του καιρού,  ξεκίνησε από την νύχτα της  Κυριακής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα  που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους.

Πολλά προβλήματα  δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ,  σε Πάτρα, Πρέβεζα, Πάτρα, Ασπρόχωμα Καλαμάτας, και Σκάλα Λακωνίας, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν τη νύχτα Κέρκυρα και Πάτρα.

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης

Να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορούν στο κέντρο, στο λιμάνι και στις συνοικίες της πόλης, κάλεσε η δημοτική αρχή Πάτρας τους πολίτες.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η μεγάλη νεροποντή είναι πολλά και τα συνεργεία  του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να διευθετήσουν την παροχέτευση των υδάτων.

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Στο μεταξύ, κλειστό για το κοινό θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το Κ.Ε.Π. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) Πάτρας στο χώρο του Λιμανιού, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτό από τη μεγάλη νεροποντή.

Οι πολίτες που επείγει να εξυπηρετηθούν μπορούν να προσέρχονται στα περιφερειακά Κ.Ε.Π. του Ρίου, της Μεσσάτιδας, της Παραλίας και των Βραχνεΐκων.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και ζημιές, στην Πρέβεζα, στη Λακωνία καθώς η βροχόπτωση συνοδεύεται από χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους.

Στην Πρέβεζα η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ στην παραλιακή οδό αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης το ύψος του νερού έφτασε μέχρι και το μισό μέτρο.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, καθώς στις επτά το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος ο οποίος προκάλεσε και σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα, αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας και στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος ξηλώθηκαν μνημεία των τάφων.

Από ανεμοστρόβιλο, ο οποίος προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα, έριξε δέντρα στους δρόμους, αναποδογύρισε αυτοκίνητα σε κεντρικές οδούς, επλήγη και η Σκάλα Λακωνίας.

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 στην Κέρκυρα .Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ηγουμενίτσα ενώ μέχρι αυτήν την ώρα το νησί των Φαιάκων είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από αργά απόψε στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπου αύριο θα υπάρχει ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.