Λέσβος: Καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος προσφύγων

117
Χίος, μαχαιρώματα,πρόσφυγες,

O Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος προσφύγων και ζητά από την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό.

Όπως μάλιστα σημειώνει οι έλεγχοι αυτοί δεν πρέπει να έχουν το χαρακτήρα μιας τουφεκιάς στον αέρα, αλλά να αποτελέσουν μια δίκαιη και σταθερή παρέμβαση με τρόπο που θα διαπιστώνει, θα νομιμοποιεί και θα επιβάλει τη δικαιοσύνη.

Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου με την ανακοίνωση του είναι η προστασία του νόμιμου εμπορίου που σέβεται τον καταναλωτή, διότι στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης ενδημεί η λογική της αρπαχτής από διάφορους πωλητές, που συνήθως είναι περιστασιακοί. Πρόκειται για φαινόμενα αναφέρεται στην ανακοίνωση που «σε κάνουν να ντρέπεσαι για το πώς μπορεί να υπάρξει σ’ αυτόν το βαθμό η εκμετάλλευση του ανθρώπου σε άνθρωπο και μάλιστα σε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη».

Με την ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρεται ιδιαίτερα σε μικροπωλητές και τις εμπορικές επιχειρήσεις που έρχονται σε επαφή με τους πρόσφυγες, κι ειδικότερα αυτούς που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Ιουλίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ζητάει να γίνει έλεγχος τιμών και ποιότητας προϊόντων. Η Πολιτεία να πατάξει αυτούς που πρέπει και να νομιμοποιήσει αυτούς που το έχουν ανάγκη και σήμερα λειτουργούν παράνομα, επειδή δε μπορούν να κάνουν αλλιώς. Τονίζει δε πως κατανοεί εκείνους που θέλουν να αυτοαπασχοληθούν, γιατί η μακρόχρονη οικονομική κρίση, που μας πλήττει όλους, και η ανεργία έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ελληνική όπως και στην τοπική κοινωνία και αυτό αποτελεί διέξοδο.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος διευκρινίζει: «Ενδιαφερόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη ώστε να μην υποφέρουν οι συνάνθρωποί μας και να μην πλήττονται οι καταναλωτές. Όλοι πρέπει να επωμίζονται αναλογικά και δίκαια το φορολογικό βάρος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ