Λαβρόφ: Δεν άκουσα κάτι καινούργιο από τον Τσαβούσογλου

130

Σε παγερό κλίμα διεξήχθη η πρώτη μετά το ρωσο-τουρκικό θερμό επεισόδιο της 24ης Νοεμβρίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ.

Χαρακτηριστικά, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι δεν άκουσε τίποτε καινούργιο σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού Suhoi-24 από τουρκικά F-16 στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας. Είχε προηγηθεί η δήλωσή του: “Θα είναι πολύ λυπηρό, εάν σήμερα δεν ακούσω τίποτε καινούργιο”…

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό κανείς να περιμένει ότι τα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας θα λύνονταν σε μία συνάντηση, ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:  Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην Ουκρανία

Στην ομιλία του στη Σύνοδο ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως: “Το συμβάν της 24ης Νοεμβρίου δεν θα πρέπει να συγχέεται με την μάχη ενάντια στον κοινό μας εχθρό, το Ισλαμικό Κράτος και δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικούς σκοπούς”.