Λαφαζάνης: “Έχουν αναλάβει την υποχρέωση να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο Ηotspot”

81
Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, νέο κόμμα,

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου αρχηγών για το προσφυγικό, έκανε την παρακάτω δήλωση…

”Αποτελεί πρόσκληση το γεγονός ότι στο κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών του μνημονιακού πολιτικού συνεταιρισμού, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες γύρω από την Ειδομένη, δεν τίθεται καθόλου το αίτημα προς την ΕΕ να αναλάβει, με τίμημα αυστηρότατες κυρώσεις στους παραβάτες, την πρωτοβουλία για να πέσει ο φράκτης και να ανοίξει η FYROM τα σύνορα με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες, όπως και το να πέσουν οι φράκτες και να ανοίξουν τα σύνορα παντού στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, επίσης, ότι στο κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών των κομμάτων του μνημονιακού συνεταιρισμού, δεν υπήρχε καμιά αναφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη δεσμευτική για όλες τις χώρες Διακήρυξη του ΟΗΕ το 1951 και το πρωτόκολλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το 1967.

Αυτά τα δικαιώματα των προσφύγων καταπατώνται κατάφωρα σήμερα από όλες τις πλευρές και πρώτα απ’ όλα από τους αρχιεγκληματίες κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ και των ΗΠΑ, που με τους πολέμους και τις αποσταθεροποιητικές επεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή, προκαλούν και τα προσφυγικά κύματα.

Διαβάστε επίσης:  Γεννηματά για Novartis: Σήμερα ρίχνει αυλαία μια κακοστημένη παράσταση

Ο λόγος αυτών των θεμελιωδών παραλείψεων στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των αρχηγών, που εξελίχθηκε σε παρωδία, είναι απλός.

Οι αρχηγοί των κομμάτων του μνημονιακού συνεταιρισμού, δίνοντας για άλλη μια φορά εξετάσεις ευρώ – δουλείας, έχουν σιωπηρά αναλάβει την υποχρέωση απέναντι στη Μέρκελ και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο Ηotspot και στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου η χώρα μας να προσφέρει ασπίδα ”προστασίας” στη ξενοφοβική Ευρώπη.

Το υποτελές, εθελόδουλο και παραδομένο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, αφού μετέτρεψε εδώ και χρόνια την Ελλάδα σε ”πειραματόζωο” οικονομικής και κοινωνικής κατεδάφισης, πάρει τώρα να καταστήσει τη χώρα και ”πειραματόζωο” αντοχής στη στρατοπέδευση ψυχών.

Η Ελλάδα που παραδίδει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και τα σύνορα της, κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων και των δικαιωμάτων των προσφύγων, στην Frontex και την υπό σύσταση Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή για να απαλλαγεί από το μνημονιακό ζυγό και την κηδεμονία που την καθιστά άθυρμα στα χέρια αδίστακτων νεοαποικιοκρατικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.