Λαφαζάνης: «Εμείς δεν διασπάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ»

184
Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, νέο κόμμα,

«Αν έχουμε ένα καλό ποσοστό και η δύναμή μας είναι ισχυρή στη Βουλή, τότε η μνημονιακή συναίνεση θα πάει περίπατο», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «τα κατεστημένα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα μετρήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με μία διάσταση και μόνο, τη δύναμη της Λαϊκής Ενότητας.
»Αν είναι ψηλά, θα καταλάβουν ότι ξανάχασαν το παιχνίδι, παρότι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στα νερά τους. Αν αποτύχουν σ’ αυτό και δουν μια Λαϊκή Ενότητα σφήνα στα σχέδιά τους θα βάλουν μαύρες πλερέζες από τη Δευτέρα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εκτίμησε ότι ακόμη κι αν η ΝΔ πάρει την πρώτη θέση, θα κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν στέκεται πλέον κυβέρνηση χωρίς αυτούς τους δύο εταίρους», είπε και υποστήριξε ότι χωρίς μια ευρεία πολιτική στήριξη με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «ούτε ένα μέτρο δεν περνάει».

Διαβάστε επίσης:  Τέσσερις αποφάσεις Θεοδωρικάκου για ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στη λειτουργία του Δημοσίου

Απαντώντας στο ερώτημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έβαζε θέμα εξόδου από την ευρωζώνη, ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε τα εξής: «Στο πρόγραμμά μας στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν υπήρχε επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη, λέγαμε με σαφήνεια ότι δεν είμαστε υπέρ της πάση θυσία παραμονής στην ευρωζώνη. Δεν λέγαμε ευρώ ή θάνατος και ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, ακόμα και αν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό».

Τόνισε δε εμφατικά ότι «ναι, έπρεπε να προσφύγουμε στον ελληνικό λαό. Κι όχι να τον πάμε σε ένα δημοψήφισμα που έλεγε όχι και μετά να το κάνουμε ναι».
»Εμείς δεν διασπάσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς παραμείναμε συνεπείς και γι’ αυτό, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν μνημόνιο, δεν παρέδωσαν και τις έδρες τους», είπε.