Λευκός Οίκος: Η ελληνική κρίση δεν θα λυθεί εν μία νυκτί

33

Η ελληνική κρίση δεν πρόκειται να λυθεί εν μία νυκτί, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, χαιρετίζοντας ωστόσο, την «πολύ σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ειλικρινά για την εφαρμογή καίριων οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα θέσουν την Ελλάδα σε τροχιά διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους» εξήγησε ο εκπρόσωπος του κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο – συνέχισε – το ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εν μία νυκτί, καθώς υπάρχει μία σειρά παραγόντων, που χρήζουν διευθέτησης.

Αυτό που έχει σημασία – τόνισε – είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, η Ε.Ε. συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και επομένως, κρίνει ότι όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Μαρτίου

«Ο πρόεδρος συνεχάρη τους ηγέτες της Ευρώπης και της Ελλάδας, καθώς έλαβαν ορισμένες αποφάσεις, πολιτικά δύσκολες, αλλά αναγκαίες για να επιλυθεί ένα ζήτημα, το οποίο ενδεχομένως έχει συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία» πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» και κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ληφθούν και άλλες σημαντικές αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.