«Λουκέτο» αύριο στο Δημόσιο – Ποιοί απεργούν

121
πορεία, ΑΔΕΔΥ,

Για αύριο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ με συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία, γι’ αυτό και έχουν γίνει ακυρώσεις πτήσεων.
Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι ΠΟΕΔΥΝ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι δημοσιογράφοι.
Καλώντας τους εργαζομένους σε «ξεσηκωμό», η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη ‘μεταρρύθμιση’ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ καλεί και σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την ΟΣΥΠΑ, η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 12.01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

• Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
• Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
• Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
• Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
• Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Διαβάστε επίσης:  Γονείς δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Τα παιδιά μας δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί από την αεροπορική εταιρεία από την οποία έχει εκδώσει εισιτήριο.

Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής και αφορά όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και τα Γραφεία Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στη 1.15 με 1.30μμ, και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 8 με 8.15 το βράδυ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς θα κινηθούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την Παρασκευή απεργούν οι λιμενεργάτες με αίτημα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών. Συνεχίζουν την αποχή έως τις 15 Απριλίου οι δικηγόροι.