Μήνυμα Παυλόπουλου σε Ε.Ε.: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

119
Παυλόπουλος: Να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Ξεκάθαρα μηνύματα τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό της χώρας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια των καθιερωμένων ευχών που δέχθηκε από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές αλλά και το χρέος λέγοντας χαρακτηριστικά «από τη στιγμή που η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της θα πρέπει και η άλλη πλευρά να κάνει ανάλογα βήματα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.»

Παράλληλα τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ταξίδια στο εξωτερικό με πρώτο σταθμό το Βερολίνο στα μέσα του Ιανουαρίου με στόχο να τονώσει τη διεθνή παρουσία της χώρας μας. Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει προκειμένου να γίνονται αποδεκτά πλέον τα ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Από τον ουρανό έπεσε η υπόθεση Novartis;

Παυλόπουλος: Πρέπει να είμαστε όλοι σαν μια γροθιά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή ξεκαθάρισε πως όταν μιλά για συναίνεση δεν εννοεί την συγκυβέρνηση και έφερε ως παράδειγμα την ψήφιση της συμφωνίας του Ιουλίου από 220 βουλευτές.

«Πρέπει να δείξουμε στο εξωτερικό ότι σε κρίσιμα ζητήματα είμαστε όλοι σαν μια γροθιά» είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν όπως το ασφαλιστικό, όλοι οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.