Μαξίμου για Λαφαζάνη… «Έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

175

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ανακοίνωση για την δημιουργία πολιτικού φορέα ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου με γραπτό σχόλιο. Συγκεκριμένα, αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι η απόφαση του να ανακοινώσει το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την, από καιρό, ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, σημειώνεται ότι η θέση Λαφαζάνη για έξοδο από το ευρώ συμπίπτει με αυτή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν εντολή για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

“Eπειδή, ωστόσο, ο Παν. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο -δηλαδή δραχμή με Μνημόνιο- μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:  Το «βαρίδι» που αν απαλλαγεί ο Μητσοτάκης θα κυβερνήσει τουλάχιστον 2 τετραετίες

Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν επιπλέον ότι “όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα”.