Μαξίμου: Σε εξέλιξη σύσκεψη Τσίπρα με αρμόδιους υπουργούς για το αγροτικό

109
Μαξίμου: Περιμένουμε τις αποφάσεις της τούρκικης δικαιοσύνης

Το τελικό κείμενο των κυβερνητικών προτάσεων που θα κατατεθεί αύριο στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα πάνε στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται -αυτή την ώρα – στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα με τους αρμόδιους υπουργούς.

Και ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ραντεβού της Δευτέρας με την αντιπροσωπεία των αγροτών, οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα παραστεί στη συνάντηση. Οι ίδιοι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους, ενώ όπως ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Παναγιώτης Καλογιάννης αν δεν υπάρχουν μέχρι το βράδυ σωστές βάσεις, στον διάλογο δεν θα προσέλθουν.

Ταυτόχρονα, χωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, ζητεί το μπλόκο της Νίκαιας με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Διαβάστε επίσης:  Η Γεννηματά απέρριψε την ονομασία Δημοκρατία του Ίλιντεν

Σύμφωνα με δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, οι αγρότες θέτουν ως πλαίσιο συζήτησης τα πέντε αιτήματα στα οποία είχαν ήδη καταλήξει από την προηγούμενη συνεδρίασή τους ζητώντας η συζήτηση να εξελιχθεί πάνω σε αυτά. Μεταξύ αυτών, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ,κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης, αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, απόσυρση των μέτρων για φορολογία στο τσίπουρο.

Με εκπροσώπους των αγροτών θα συναντηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και στις 6 και μισή είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά .

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από και προς την Βουλγαρία, στα τελωνεία του Προμαχώνα, της Εξοχής και των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Ανοιχτή και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου και στη νέα εθνική οδό ανοιχτό έως τις 8 το μπλόκο στο ύψος του Ισθμού.