Μεγάλη ανακάλυψη για τον Άρη ανακοινώνει σήμερα η NASA (συνδεθείτε απ’ ευθείας)

220
Μυστήριο στον Άρη – Χάθηκε το μεθάνιο που είχε βρει το Curiosity της NASA

Η NASA ανακοίνωσε πως σήμερα θα αποκαλύψει ένα «σημαντικό επιστημονικό εύρημα” σχετικά με τον Άρη σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύψει όλα τα σπουδαία ευρήματα.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου και στο χώρο θα βρίσκονται αρκετοί δημοσιογράφοι ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.
Ποια θα είναι όμως η ανακοίνωση; Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε μια και η ΝΑSA αφενός δεσμεύτηκε για κάτι πολύ μεγάλο που θα γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο, αφετέρου όμως δεν θα δοθεί κανένα άλλο στοιχείο για το εύρημα που μέχρι τη Δευτέρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην προγραμματισμένη για το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον περιλαμβάνονται δύο επιστήμονες που υπογράφουν μελέτη η οποία προέρχεται από την επεξεργασία φωτογραφιών του πλανήτη και φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν την άποψη περί ύπαρξης νερού, σε υγρή μορφή, στην επιφάνεια του Άρη.

Διαβάστε επίσης:  O LNA ελέγχει το αεροδρόμιο της Τρίπολης: Μαζικές λιποταξίες Σύριων τζιχαντιστών

Οι δύο επιστήμονες είναι η Λουζέντρα Όζχα, του Georgia Institute of Technology της Atlanta και ο Αλφρεντ Μακ Γιούεν του University of Arizona.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Άρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Άλλοι πάντως πιθανολογούν ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη “εξωγήινων” μικροβίων στον πλανήτη.

Μία τέτοια ανακάλυψη θα είχε δραματικές συνέπειες τόσο για την πιθανότητα ανακάλυψης ζωής, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές, περιλαμβανόμενου του στόχου της NASA για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών στον Άρη στη δεκαετία του 2030.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά όσοι σήμερα συντονιστείτε ΕΔΩ