Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς …τα έχωσαν στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας

77

 

 

Η ένταση μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Δήμαρχου Νέας Φιλάδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλου, έσβησε γρήγορα και η επίσκεψη των εκπροσώπων της ΑΕΚ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύλησε ικανοποιητικά. Μάλιστα κάποια στιγμή τα λεγόμενα του Δημάρχου έφεραν την «έκρηξη» του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, άκουσε τα επιχειρήματα σχετικά με την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Δημ.Μελισσανίδη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ευάγγελο Ασλανίδη, τον τεχνικό διευθυντή, Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας Dimand.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο Αρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε εναλλακτικούς χώρους στους οποίους θα μπορούσε να κατασκευαστεί η «Αγιά Σοφιά».

Η αντίδραση του Δημ. Μελισσανίδη ήταν… ακαριαία με την απάντηση: «Στη Ρενό να χτίσεις το Δημαρχείο σου» αναφερόμενος στην γνωστή τοποθεσία που βρίσκεται στα σύνορα Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
Εδώ τόσο καιρό παλεύουμε να χτίσουμε σε ένα δικό μας οικόπεδο και έχουμε βρει τόσα προβλήματα, μας λέτε να πάμε αλλού; Αποδεικνύεται ότι δεν θέλεις το γήπεδο. Όλα αυτά τα κάνεις για καθυστέρηση. Πόσα χρόνια ακόμη θες να περιμένουμε; Σε ποιον ανήκει αυτό το οικόπεδο (σ.σ.: της Renault); Είναι δικό σου;» είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να πάρει απάντηση από τον Δήμαρχο: «Όχι, αλλά με μια υπογραφή το παίρνουμε»!

Διαβάστε επίσης:  Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ

Εκεί ήρθε η «έκρηξη» του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο σε έντονο ύφος είπε: «Δεν ξέρεις τι λες. Δεν ξέρεις τι λες».
Στη συνέχεια, τα πνεύματα ηρέμησαν και αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας, με την εποπτεία του υπουργείου. Κάτι παρόμοιο, δηλαδή, που προέκυψε και από την πρόσφατη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Έγινε μια συζήτηση. Θα ξεκινήσω από το τέλος, που κατέληξε σε συναινετικό κλίμα και σε ένα κλίμα διαφαινόμενης σύγκλισης. Στην αρχή υπήρχε ένταση, διότι μας προτάθηκε η αλλαγή θέσης του γηπέδου», είπε πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης εξερχόμενος του υπουργείου και πρόσθεσε:

«Έγινε μια συζήτηση και πάλι σε δεδομένα που είχαμε συζητήσει πολλές φορές σε συναντήσεις κατά το παρελθόν και προκειμένου να μη γίνεται αυτό και να μη συζητάμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας και από τις δύο πλευρές, με την εποπτεία του Υπουργείου, προκειμένου να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε. Δηλαδή, να φτιαχτεί ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον δικό μας χώρο που να καλύπτει και τους περιβαλλοντικούς όρους, τους νόμους και τα πάντα».

Σε γενικές γραμμές, στην ΑΕΚ δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συνάντησης και θα περιμένουν την ανακοίνωση του υπουργείου για να αποφασίσουν αν θα τοποθετηθούν περαιτέρω.