Μεταρρυθμίσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

20

Νέα αφετηρία για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γάλλο πρωθυοπουργό Μάνουελ Βαλς, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η απόφαση για την απομείωση του χρέους αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την αποκαταστάση της εμπιστοσύνης των αγορών» τόνισε ο κ. Τσίπρας και προανήγγειλε «ριζοσπαστικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ανασυγκρότηση της δημοσίας διοικησης και την προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στις «στέρεες σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και βαθιάς εκτίμησης» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, μιλώντας ξανά για τη στάση της γαλλικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης πέρυσι το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:  Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στις δυσκολίες έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλον, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δεν ξεχνάμε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ότι η Γαλλία στάθηκε δίπλα στον ελληνικό λαό αποκρούοντας εκβιασμούς και ακρότητες που έθεταν σε κινδυνο τη συνοχή όλης της Ευρωζώνης».