Μεϊμαράκης: “Πιθανόν να μην είμαι υποψήφιος”

137

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνομίλησε με δημοσιογράφους και ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να μην είναι υποψήφιος στις διεργασίες για την προεδρία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, αφού διαφωνεί με τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι από σήμερα είναι υπηρεσιακός Πρόεδρος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο της δικής του υποψηφιότητας, τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να μην είναι υποψήφιος, αφού διαφωνεί με τη διαδικασία.

“Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος”, δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Διαβάστε επίσης:  Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της ΝΔ για τους Δήμους της Θεσσαλίας

Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: “Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον”.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.