Μεϊμαράκης: Αν κερδίσουμε στις εκλογές, θα απευθυνθούμε στο δεύτερο κόμμα

176

Την θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι σε περίπτωση πρωτιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, θα απευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Star απόψε τόνισε ότι «Το πρώτο κόμμα υποχρεούται να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) καθώς αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα. Ήταν πρώτοι και διαπραγματεύτηκαν. Κανείς μας δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε αυτό το πλαίσιο, της διαπραγμάτευσης, ολοκληρωμένο. Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τη συγκεκριμένη περίοδο. Αφού ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως θα είναι πρώτο κόμμα, τότε γιατί κάνουμε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε «Ο Τσίπρας έφτασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη, όταν έλαβε 251 ψήφους για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο, εκείνος σκεφτόταν, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, πώς θα μας πάει σε εκλογές».

Διαβάστε επίσης:  Έρχονται τα ψηφιακά γκισέ για τα ΚΕΠ και την Εφορία

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε ο κ.Μεϊμαράκης για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό σχολιάζοντας «Ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία; Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε τέλος πως στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, «έγιναν λάθη», ωστόσο έσπευσε να υπενθυμίσει πως «μάθαμε από τα λάθη μας». Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας «είναι ανακόλουθος με όσα λέει και υπόσχεται.