Μεϊμαράκης: Δίνουμε στήριξη για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας-Είμαστε έτοιμοι για εκλογές

131

«Η ΝΔ χωρίς συναλλαγές, χωρίς υπόγειες διαδρομές, χωρίς να διεκδικεί καρέκλες δίνει τη στήριξή της για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «αν υπάρξει παραίτηση και ζήτημα εκλογών, εμείς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Πιστεύουμε όμως, πρώτον, ότι είναι καταστροφή, δεν είναι λύση. Και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιον λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως, θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει».

Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους του «Ναι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «σε αυτούς οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε». Τονίζει ότι η ΝΔ εκφράζει το μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, όχι με τη στενή πολιτική έννοια, αλλά τον χώρο όπου «μπορούν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικά και δίκαια».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ιδεολογιών- οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά» έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί. «Θα έλεγα ότι η βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη. Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους. Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει οι λογικοί να βρουν σημεία επαφής, ώστε η κυρίαρχη άποψη μέσα στην κοινωνία να είναι ρασιοναλιστική». «Οι ιδεολογίες» τονίζει «έχουν κολλήσει τον τόπο και δεν μπορεί να συνεχίζονται και μάλιστα με τέτοια ένταση».

Διαβάστε επίσης:  Θεοδωράκης: Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην ιδιαιτερότητα της λίστας, ξεκαθαρίζει ότι στελέχη που αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις. Ερωτηθείς για την επιστροφή παλαιών στελεχών στη ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «το παλαιό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη λάθος και το νέο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη σωστό. Πρέπει να συνθέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων και σωστών με την εμπειρία των παλαιών. Και αυτό ισχύει πιο πολύ στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας».

Στο μεταξύ, με δήλωσή του στη Real News ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος έναντι των βουλευτών του, κατά την ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας με τους δανειστές δηλώνει: «Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί». Στην ίδια δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι δεν υφίσταται κανένας εκλογικός αιφνιδιασμός. «Όλοι τις περιμένουν τις εκλογές. Υπάρχουν υπουργοί που τις προαναγγέλλουν. Ήδη δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας» σημειώνει.

Kathimerini.gr, real.gr, amna.gr