Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είπε πολλά ψέμματα που στοιχίζουν στη χώρα

240

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος λέγοντας ότι «επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία και άρχισε να κρύβεται. Έδειξε ότι περιφρονεί το Σύνταγμα, έδειξε ότι είναι σε πανικό. Τον παρακολουθούμε αλλά δεν τον ακολουθούμε». O κ. Μεϊμαράκης είπε ότι από την εξαγγελία των εκλογών μόνο η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε, αντίθετα είναι έτοιμη και μετά την επίσημη ανακήρυξη θα αρχίσει να τρέχει η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο. Προκάλεσε δε τον κ. Τσίπρα σε αναμέτρηση: «Ήδη ζήτησα δύο ντιπέιτ, ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Του λέω από τώρα “όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει”».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είπε πολλά ψέματα που στοιχίζουν όμως στη χώρα. Έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε το χειρότερο μνημόνιο». Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει πείσει τους πολίτες να προσέχουν τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και όχι το αποτέλεσμα που ήταν κακό. Αναρωτήθηκε δε γιατί δεν έκανε εκλογές πριν από το μνημόνιο αλλά κάνει αφού το έχει ψηφίσει. Μετεκλογικά δεν εφάρμοσε τίποτε από όσα υποσχόταν. Με ψέματα αντιμετώπισε και τις αποκαλύψεις για τα περί εξόδου από το ευρώ».

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δεν δεχόμαστε

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα, δεν αντέχει ανεύθυνους να παίζουν τη χώρα στα ζάρια, χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε ότι εμείς βάλαμε πλάτη όποτε χρειάστηκε, είπαμε “ναι” στη Βουλή και μιλάμε με όλους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στη σχέση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη θέτοντας ερωτήματα για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τι κρύβουν και οι δύο.

Απαντώντας σε αιτιάσεις για το ύφος του λόγου του είπε ότι «δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν θα πω ψέματα όπως είπε αυτός. Αναρωτιέται κανείς υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να τον ακούνε και τον εμπιστεύονται;» αναρωτήθηκε.