Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022
31.4 C
Athens

Μεϊμαράκης: Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα και στο βάθος συνεργασία…

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού της ΝΔ έκανε λόγο για «αδυναμίες», λέγοντας ότι «όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος».

«Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Απαιτείται όμως η συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου. Και σας το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν “υπόδικο”… Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος; Έτσι πήγε στην Σύνοδο που δεν ήρθε η Τουρκία και μάζεψε τα hot spots εδώ μέσα, και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και κοντεύουν να μας βγάλουν από τη Σένγκεν», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε: «Αν για τα hot spots με είχε ακούσει, και είχαν μείνει στην Τουρκία, και είχε βοηθηθεί η Τουρκία, και δεν θα πέρναγαν απέναντι για να πνίγονται και δεν θα είχαμε όλο το δουλεμπόριο, και η χώρα θα μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της», είπε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στον ρ/φ σταθμό Real FM.

«Εάν με είχε ακούσει και είχε φέρει τους εφαρμοστικούς νόμους και δεν ήταν τυχοδιώκτης και άπειρος θα είχαμε διαφορετική πορεία σήμερα. Γιατί έκανε εκλογές αφού με το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται πληγώνεται πάλι; Και έχει και τους 53 μέσα», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές δεν υπάρχει σταθερότητα πάλι. Όλοι αγωνιούν τι θα τους ξημερώσει. Μα οι εκλογές γίνονται για να επέλθει σταθερότητα η οποία είναι βασική προϋπόθεση για τα άλλα. Εγώ έτσι τα κρίνω, έτσι νομίζω. Αυτή είναι η δική μου άποψη, αυτή καταθέτω και με αυτή ζητώ να ψηφιστώ».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού είπε: «Εγώ πιστεύω ότι η διαδικασία που ακολουθούμε έχει πάρα πολλές αδυναμίες. Τις έχω εξηγήσει. Όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος».

«Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πολιτικό πρόβλημα ή δόλος, που είπαν ορισμένοι. Και επειδή είπα δόλος, σας θυμίζω ότι εγώ επιμένω στη μήνυση, γιατί κάποιοι βιάστηκαν, και από την ημέρα που επιμένω βλέπω ότι όλοι όσοι βιάστηκαν, πλην του κ. Τζιτζικώστα και ίσως ελαφρώς και του κ. Μητσοτάκη, το παίρνουν πίσω τώρα, ότι δεν έχω ευθύνη», συμπλήρωσε και εξήγησε: «Άλλο η πολιτική ευθύνη επειδή προΐστασαι ενός μηχανισμού που έπεσαν τα κομπιούτερ. Εδώ πέφτει στο taxis που είναι κρατικό και έχουν γίνει εκατομμύρια επενδύσεων. Πρέπει να σας πω πως όποτε τις κάνουμε τις εκλογές μπορεί να ξαναπέσει. Τι θα κάνουμε; Είναι πολιτικό ζήτημα αυτό;».

«Θέλω να πω ότι αν όλοι αποδεχθούν ότι δεν έχω ευθύνη, να μην γίνει η μήνυση, αλλά πρέπει να το αποδεχθούν όλοι. Αλλιώς, ιδιαίτερα ο κ. Τζιτζικώστας που ζήτησε με στόμφο την παραίτησή μου, γιατί δεν θέλει να καταθέσουμε τη μήνυση; Τι πάνε να συγκαλύψουν όποιος δεν το θέλει; Να έρθει ο ανακριτής, ο εισαγγελέας να τα ψάξει όλα», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στο ερώτημα αν λέει “όχι” ο κ. Τζιτζικώστας στην κατάθεση μήνυσης απάντησε: «Βεβαίως λέει όχι. Όπως λέει και ο κ. Παπαμιμίκος όχι. Έκανα νέο γράμμα χθες προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, που παραμένει ο κ. Παπαμιμίκος γιατί μπορεί να έχει το κώλυμα αλλά προεδρεύει. Και ζήτησα να γίνει μήνυση. Ο κ. Γεωργιάδης είπε όχι, ο κ. Παπαμιμίκος λέει όχι, η νομική υπηρεσία κατηγορηματικά αρνείται και εγώ ερωτώ: θα συγκαλύψουν κάτι; Φοβούνται να μπει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μέσα; Κι αν αυτοί αισθάνονται ότι εγώ έχω την ευθύνη γιατί το φοβούνται; Εγώ το ζητώ και ζητώ το κόμμα να καταθέσει τη μήνυση. Άλλο τα ασφαλιστικά μέτρα. Μην τα μπερδεύουμε».

Στο ερώτημα αν άλλαξε τακτική μετά το “φιάσκο” της Κυριακής 22 Νοεμβρίου απάντησε: «Όλοι κάτι πρέπει να λένε. Το θέμα είναι αν αυτό που λένε στηρίζεται. Εγώ ούτε “απασφάλισα”, ούτε είπα τίποτα εναντίον κανενός». Και συνέχισε: «Προσπάθησαν κάποιοι να εμφανίσουν την καθημερινότητά μου και τη συμπεριφορά μου την καθημερινή, γιατί εγώ έτσι μιλάω, ως μία εικόνα ενός ανθρώπου που έχει χάσει την ψυχραιμία του, που έχει “απασφαλίσει”. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολύ ψύχραιμα πήρα την απόφαση χάρη της ενότητας να παραιτηθώ. Αν δεν είχα αυτή τη συμπεριφορά δεν θα παραιτούμην».

Συνέχισε λέγοντας για τον Αντώνη Σαμαρά: «Εγώ στο μυαλό μου έχω ορισμένους παράγοντες-σύμβολα, τα οποία η γνώμη τους στα συγκεκριμένα ζητήματα με επηρεάζουν. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός μου. Τον υπηρέτησα. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλός πρωθυπουργός. Άλλο τι έκανε ως πρόεδρος του κόμματος».

Για τις σχέσεις τους είπε: «Στήνεται μία εικόνα διαφορετική, στην προσπάθεια κάποιων. Γι’ αυτό είπα ότι σχηματοποιείται μία αήθης επίθεση εναντίον μου από ετερόκλητα στοιχεία. Όταν διάβασα ότι παρόλα τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ζητείται η παραίτησή μου είπα, γιατί ζητάει την παραίτησή μου δεν του έκανα καμία επίθεση. Γιατί ζητάει την παραίτησή μου αφού και ο ίδιος γνωρίζει την εταιρεία κ.λπ. Ούτε είπα εγώ αν υπάρχει διαφάνεια, όλοι την ήξεραν. Άρα γιατί ζητείται η παραίτησή μου; Και τι ακριβώς είπα: επειδή τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, οφείλει να πει ότι με στηρίζει για να πάω (σ.σ. στη σύσκεψη των αρχηγών) να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Εγώ πώς θα πάω στην σύνοδο αρχηγών; Πώς θα πάω στο ΕΛΚ; Πώς θα μιλήσω για το προσφυγικό; Πώς θα μιλήσω για όλα αυτά όταν αυτός που με πρότεινε, και τη γνώμη του οποίου υπολογίζω και σέβομαι, λέει να παραιτηθώ;».

Στην επισήμανση ότι ο κ. Σαμαράς δεν υποστηρίζει τα περί παραίτησης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Δημοσίως δεν ελέχθη αυτό. Και όχι μόνο δεν ελέχθη, προχθές στενός του συνεργάτης, απ’ ότι πληροφορούμαι, πήγε στη Βουλή και επιβεβαίωσε άλλα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο

Νέο μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 11...

Σκρέκας: Η Ελλάδα πρέπει να εδραιωθεί ως βασική πύλη εισόδου υγροποιημένου αερίου στην Νοτιοανατολική...

Για την στρατηγική της χώρας στην ενέργεια και τις εναλλακτικές πηγές της, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με φόντο τη ρωσο-ουκρανική...
ΥΠ.ΕΞ.: Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην υπόλοιπη επικράτεια

Επιστολή στον ΟΗΕ απάντηση στην Άγκυρα περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη επέδωσε χθες επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού,...
Τη Δευτέρα η ψήφιση η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές σε Δήμους

Βουλή: Τρεις πρωτοβουλίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Η Πολιτεία θα καλύπτει πλέον τις δαπάνες διημέρευσης και διανυκτέρευσης των αστυνομικών που συνοδεύουν κρατουμένους κατά τη μεταγωγή τους, σύμφωνα με τροπολογία που θα...
Τσαβούσογλου: Με ευθείες απειλές προς την Ελλάδα απορρίπτει τη γερμανική πρωτοβουλία για διάλογο

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προέβη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εγείροντας ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Ακολουθώντας τη γραμμή Ερντογάν σύμφωνα...
ΥΠ.ΕΞ.: Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην υπόλοιπη επικράτεια

ΥΠΕΞ: Μετά τις δηλώσεις Ζαχάροβα οξύνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις χωρίς δική μας ευθύνη

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα, σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Διπλωματικές πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ τονίζουν...

Στις 12.30 η συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη

Την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλοu θα έχει στις 12.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, στον απόηχο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
989ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πού το πάει ο Ερντογάν: Τι κρύβεται πίσω από το παραλήρημα και την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης». Με αυτή τη δήλωση, που αποτελεί και την...

Συρία: Τουλάχιστον 3 νεκροί, υλικές ζημιές σε επίθεση του Ισραήλ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και υπήρξαν υλικές ζημιές όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις κοντά...

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Ωραιόκαστρο

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο με...

Μαριούπολη: Νέα αεροπορική επίθεση

Το ανθρωπιστικό κομβόι γύρισε πίσω Τo ανθρωπιστικό κομβόι προς τη Μαριούπολη αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω...