Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020
18.2 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1880.... Για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική ιστορία) ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος.

Μεϊμαράκης: Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα και στο βάθος συνεργασία…

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού της ΝΔ έκανε λόγο για «αδυναμίες», λέγοντας ότι «όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος».

«Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Απαιτείται όμως η συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου. Και σας το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν “υπόδικο”… Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος; Έτσι πήγε στην Σύνοδο που δεν ήρθε η Τουρκία και μάζεψε τα hot spots εδώ μέσα, και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και κοντεύουν να μας βγάλουν από τη Σένγκεν», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε: «Αν για τα hot spots με είχε ακούσει, και είχαν μείνει στην Τουρκία, και είχε βοηθηθεί η Τουρκία, και δεν θα πέρναγαν απέναντι για να πνίγονται και δεν θα είχαμε όλο το δουλεμπόριο, και η χώρα θα μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της», είπε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στον ρ/φ σταθμό Real FM.

«Εάν με είχε ακούσει και είχε φέρει τους εφαρμοστικούς νόμους και δεν ήταν τυχοδιώκτης και άπειρος θα είχαμε διαφορετική πορεία σήμερα. Γιατί έκανε εκλογές αφού με το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται πληγώνεται πάλι; Και έχει και τους 53 μέσα», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές δεν υπάρχει σταθερότητα πάλι. Όλοι αγωνιούν τι θα τους ξημερώσει. Μα οι εκλογές γίνονται για να επέλθει σταθερότητα η οποία είναι βασική προϋπόθεση για τα άλλα. Εγώ έτσι τα κρίνω, έτσι νομίζω. Αυτή είναι η δική μου άποψη, αυτή καταθέτω και με αυτή ζητώ να ψηφιστώ».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού είπε: «Εγώ πιστεύω ότι η διαδικασία που ακολουθούμε έχει πάρα πολλές αδυναμίες. Τις έχω εξηγήσει. Όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος».

«Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πολιτικό πρόβλημα ή δόλος, που είπαν ορισμένοι. Και επειδή είπα δόλος, σας θυμίζω ότι εγώ επιμένω στη μήνυση, γιατί κάποιοι βιάστηκαν, και από την ημέρα που επιμένω βλέπω ότι όλοι όσοι βιάστηκαν, πλην του κ. Τζιτζικώστα και ίσως ελαφρώς και του κ. Μητσοτάκη, το παίρνουν πίσω τώρα, ότι δεν έχω ευθύνη», συμπλήρωσε και εξήγησε: «Άλλο η πολιτική ευθύνη επειδή προΐστασαι ενός μηχανισμού που έπεσαν τα κομπιούτερ. Εδώ πέφτει στο taxis που είναι κρατικό και έχουν γίνει εκατομμύρια επενδύσεων. Πρέπει να σας πω πως όποτε τις κάνουμε τις εκλογές μπορεί να ξαναπέσει. Τι θα κάνουμε; Είναι πολιτικό ζήτημα αυτό;».

«Θέλω να πω ότι αν όλοι αποδεχθούν ότι δεν έχω ευθύνη, να μην γίνει η μήνυση, αλλά πρέπει να το αποδεχθούν όλοι. Αλλιώς, ιδιαίτερα ο κ. Τζιτζικώστας που ζήτησε με στόμφο την παραίτησή μου, γιατί δεν θέλει να καταθέσουμε τη μήνυση; Τι πάνε να συγκαλύψουν όποιος δεν το θέλει; Να έρθει ο ανακριτής, ο εισαγγελέας να τα ψάξει όλα», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στο ερώτημα αν λέει “όχι” ο κ. Τζιτζικώστας στην κατάθεση μήνυσης απάντησε: «Βεβαίως λέει όχι. Όπως λέει και ο κ. Παπαμιμίκος όχι. Έκανα νέο γράμμα χθες προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, που παραμένει ο κ. Παπαμιμίκος γιατί μπορεί να έχει το κώλυμα αλλά προεδρεύει. Και ζήτησα να γίνει μήνυση. Ο κ. Γεωργιάδης είπε όχι, ο κ. Παπαμιμίκος λέει όχι, η νομική υπηρεσία κατηγορηματικά αρνείται και εγώ ερωτώ: θα συγκαλύψουν κάτι; Φοβούνται να μπει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μέσα; Κι αν αυτοί αισθάνονται ότι εγώ έχω την ευθύνη γιατί το φοβούνται; Εγώ το ζητώ και ζητώ το κόμμα να καταθέσει τη μήνυση. Άλλο τα ασφαλιστικά μέτρα. Μην τα μπερδεύουμε».

Στο ερώτημα αν άλλαξε τακτική μετά το “φιάσκο” της Κυριακής 22 Νοεμβρίου απάντησε: «Όλοι κάτι πρέπει να λένε. Το θέμα είναι αν αυτό που λένε στηρίζεται. Εγώ ούτε “απασφάλισα”, ούτε είπα τίποτα εναντίον κανενός». Και συνέχισε: «Προσπάθησαν κάποιοι να εμφανίσουν την καθημερινότητά μου και τη συμπεριφορά μου την καθημερινή, γιατί εγώ έτσι μιλάω, ως μία εικόνα ενός ανθρώπου που έχει χάσει την ψυχραιμία του, που έχει “απασφαλίσει”. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολύ ψύχραιμα πήρα την απόφαση χάρη της ενότητας να παραιτηθώ. Αν δεν είχα αυτή τη συμπεριφορά δεν θα παραιτούμην».

Συνέχισε λέγοντας για τον Αντώνη Σαμαρά: «Εγώ στο μυαλό μου έχω ορισμένους παράγοντες-σύμβολα, τα οποία η γνώμη τους στα συγκεκριμένα ζητήματα με επηρεάζουν. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός μου. Τον υπηρέτησα. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλός πρωθυπουργός. Άλλο τι έκανε ως πρόεδρος του κόμματος».

Για τις σχέσεις τους είπε: «Στήνεται μία εικόνα διαφορετική, στην προσπάθεια κάποιων. Γι’ αυτό είπα ότι σχηματοποιείται μία αήθης επίθεση εναντίον μου από ετερόκλητα στοιχεία. Όταν διάβασα ότι παρόλα τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ζητείται η παραίτησή μου είπα, γιατί ζητάει την παραίτησή μου δεν του έκανα καμία επίθεση. Γιατί ζητάει την παραίτησή μου αφού και ο ίδιος γνωρίζει την εταιρεία κ.λπ. Ούτε είπα εγώ αν υπάρχει διαφάνεια, όλοι την ήξεραν. Άρα γιατί ζητείται η παραίτησή μου; Και τι ακριβώς είπα: επειδή τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, οφείλει να πει ότι με στηρίζει για να πάω (σ.σ. στη σύσκεψη των αρχηγών) να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Εγώ πώς θα πάω στην σύνοδο αρχηγών; Πώς θα πάω στο ΕΛΚ; Πώς θα μιλήσω για το προσφυγικό; Πώς θα μιλήσω για όλα αυτά όταν αυτός που με πρότεινε, και τη γνώμη του οποίου υπολογίζω και σέβομαι, λέει να παραιτηθώ;».

Στην επισήμανση ότι ο κ. Σαμαράς δεν υποστηρίζει τα περί παραίτησης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Δημοσίως δεν ελέχθη αυτό. Και όχι μόνο δεν ελέχθη, προχθές στενός του συνεργάτης, απ’ ότι πληροφορούμαι, πήγε στη Βουλή και επιβεβαίωσε άλλα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Βουλή: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρήστου...

Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε...
Η Τουρκία προκαλεί και ο Στόλτενμπεργκ κοιμάται...

Η Τουρκία προκαλεί και ο Στόλτενμπεργκ κοιμάται…

Σε ακόμη μια προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκία, εκδίδοντας NAVTEΧ για στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο, ανήμερα των εθνικών επετείων Ελλάδας και Τουρκίας.
Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η μεταγωγή στις φυλακές

Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η μεταγωγή στις φυλακές

Ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή. Διαφεύγει ο...
Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το υπουργείο Εσωτερικών και τους...

Κορονοϊός – Κικίλιας: Έχουμε κάποιους δύσκολους μήνες μπροστά μας

"Χθες ο Πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη σωστή βάση για άλλη μια φορά. Είναι μια συλλογική προσπάθεια" τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Επικαιροποιήθηκαν τα μέτρα προστασίας στη Βουλή για τον κορωνοίο που ισχύουν στο κεντρικό κτίριο του Μεγάρου, καθώς και στα περιφερειακά κτίρια, στον...
Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση

Ολομέτωπη  επίθεση στην κυβέρνηση περιλαμβάνει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική...

Κοζάνη: Πρωτοφανής επίθεση με τσεκούρι

Ένας άνδρας έχει διασωληνωθεί και μία γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά...

H Aίγυπτος εξαπέλυσε επίθεση με F16 κατά του τουρκικού στρατού στη Λιβύη

H Aίγυπτος εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του τουρκικού στρατού στη Λιβύη.

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή