Μεϊμαράκης: «Τα λάθη του Τσίπρα μας κόστισαν 90 δις»

201

Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τραγικά λάθη, τα οποία όπως τόνισε, κοστίζουν ακριβά στον ελληνικό λαό.

«Στοίχισε στη χώρα 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Ελπίζω να μην μας στοιχίσει και κανένα νησί μέχρι να μάθει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ειρωνικά ότι ο κ. Τσίπρας ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να «τα πάρει όλα και να φύγει» μετά την «καταστροφή» του προηγούμενου 8μήνου.

«Υποσχέθηκε 13η σύνταξη και θα πάρει και τη 12η, είπε θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ και παίρνει και τα κλειδιά», σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στους δανειστές την αύξηση του ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ερασιτεχνισμό και αδυναμία κατανόησης της σοβαρότητας των συνθηκών. Απέδωσε στον τέως πρωθυπουργό ότι δεν υπολόγισε τη δύναμη των τραπεζών και των άλλων κυβερνήσεων, επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

«Δηλαδή που πήγε; Στο καφενείο να πιει καφέ;» διερωτήθηκε, κάνοντας παράλληλα λόγο για νοοτροπία «χαβαλέ» και έλλειψη προετοιμασίας στις κρίσιμες επαφές με τους εταίρους, κι ενώ χάνοντας χρόνος και ευκαιρίες για την επίτευξη συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης:  Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το «ονοματολογικό» - Στις Βρυξέλλες Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ

«Η απειρία είναι επικίνδυνη», προσέθεσε, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα εύκολο μετά τις εκλογές. «Οι πρώτοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι», είπε, προειδοποιώντας ότι με τις επιλογές που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές πληρωμές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος για επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, όμως, με δεδομένο το ότι η αυτοδυναμία φαντάζει αδύνατη για οποιαδήποτε κόμμα, επαναβεβαίωσε πως θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίες με προγραμματική βάση, που θα περιλαμβάνουν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας «θα πρέπει να ανήκει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», δήλωσε, προσθέτοντας πως και ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ικανούς και σοβαρούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν σε μια συλλογική πολιτική προσπάθεια ανάκαμψης. «Η γραμμή δεν είναι ιδεολογική, αλλά αν είμαστε λογικοί ή παράλογοι» και να θέλουμε παραμονή στην Ευρώπη, αποσαφήνισε.