Με απεργίες απαντούν τα συνδικάτα στις αλλαγές στο ασφαλιστικό

131

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε με βασικά θέματα το ασφαλιστικό και τα προαπαιτούμενα. Για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει απεργία η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε “θηριώδη” και επώδυνα τα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ για το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι η επιτροπή πρότεινε μέτρα που απορυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία αν εφαρμοστούν επί της ουσίας οδηγούμαστε σε συντάξεις, όχι στα 67 χρόνια, αλλά πάνω από τα 70. Έδωσε μάλιστα και παράδειγμα λέγοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα μπαίνει κάποιος στην αγορά εργασίας στα 29-30, κάτι που σημαίνει ότι η συμπλήρωση 40 ετών για πλήρη σύνταξη έρχεται στα 70.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Επιστρέφει η ζέστη την Κυριακή

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ, συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις».