Με γαλαξιακή σύγκρουση αποχαιρετά το 2015 το Hubble

95
άνθρωποι, γαλαξίες,

Με μια γαλαξιακή σύγκρουση λέει αντίο στο 2015 το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Η NASA λίγες ώρες πριν την αλλαγή του έτους έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα που κατέγραψε το Hubble σε απόσταση 230 εκ. ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό του Ηρακλή. Εκεί βρίσκεται ο γαλαξίας NGC 6052 ο οποίος όπως φαίνεται και στην εικόνα έχει ακανόνιστο σχήμα και μοιάζει περισσότερο με ένα νεφέλωμα.

Όπως αναφέρει η NASA στην ανακοίνωση της αυτό που βλέπουμε στην εικόνα δεν είναι ένας γαλαξίας αλλά δύο που έχουν συγκρουστεί δημιουργώντας ένα καινούργιο ο οποίος βρίσκεται πλέον στη φάση του σχηματισμού του. Η βίαιη κοσμική διεργασία της σύγκρουσης προκαλεί τη γέννηση εκατομμυρίων νέων άστρων ενώ επίσης απομακρύνει από τη θέση τους πολλά από τα υπάρχοντα άστρα των δύο γαλαξιών.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαΐου

Κάποια στιγμή όλες αυτές οι κοσμικές διεργασίες θα ολοκληρωθούν με τον νέο γαλαξία να παίρνει τη θέση του στο Σύμπαν χωρίς να γνωρίζουν οι ειδικοί σε ποιο ακριβώς τύπο γαλαξιών θα μετασχηματιστεί. Αν θα είναι δηλαδή σπειροειδής, ελλειπτικός ή ίσως πάρει κάποια πιο σπάνια γαλαξιακή μορφή.

Πηγή: tovima.gr