Με-Νου για 5000 άτομα, την Κυριακή, στην Πλατεία Κοτζιά

205

Ένα δωρεάν λαχταριστό γεύμα για 5.000 άτομα, θα σερβίρεται την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου από τις 12.00 έως τις 18.00 στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά.

Κύρια συστατικά θα είναι ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα που δεν θα καταναλώνονταν γιατί δεν έφτασαν στην αγορά λόγω εμφάνισης ή λόγω περισσεύματος, όπως στραβά καρότα, άσχημες πατάτες και κολοκυθάκια με «χαρακτήρα».

Όσοι λοιπόν βρεθούν στην πλατεία την Κυριακή τις παραπάνω  ώρες, θα φάνε, θα πιούνε και θα γιορτάσουν τις πεντανόστιμες λύσεις στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων.

H εκδήλωση στην Αθήνα διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το Μπορούμε, την WWF – Καλύτερη Ζωή, το Βack to Commons, το British Council και το πρόγραμμα EU Fusions. Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του προγράμματος συνΑθηνά.

Το Με-Νου θα περιλαμβάνει:

5000 χιλιάδες μερίδες λαχταριστό μπριάμ που θα ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Διαβάστε επίσης:  Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω απεργίας στο Μετρό

Επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef που θα παρουσιάσουν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού

Disco Soup street party με DJs όπου το κοινό θα φτιάξει και θα μοιραστεί μια γιγαντιαία σαλάτα, καθαρίζοντας και κόβοντας λαχανικά στο ρυθμό της μουσικής

Anti-Food waste cocktails από τον Γιάννη Κοροβέση (www.bitterbooze.com)

Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βritish Council, την κολλεκτίβα Troo Food Liberation και την Ανατολική Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ

Στόχος, η ανάδειξη θετικών και πεντανόστιμων λύσεων στο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Με-Νού για 5000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000 και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη.