Με ποια Τουρκία μιλάει η Μέρκελ;

156
Τουρκία, δρακόντεια μέτρα, επίσκεψη, Μέρκελ, Τούσκ,

Ούτε να μιλήσουν δεν μπορούν οι Κούρδοι στην Τουρκία, στη χώρα το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της οποίας, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέλει να ανοίξει η ΕΕ.

Έτσι, “δημοκρατικά”, πάντα, ενεργώντας, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον Κούρδο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με την κατηγορία της άσκησης προπαγάνδας υπέρ «της τρομοκρατίας», επειδή είπε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ελτσί, επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, προέβη σε αυτή τη δήλωση στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk την περασμένη εβδομάδα, σε μία περίοδο κατά την οποία μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και στις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας και κλιμακώνεται η ένταση ενόψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:  Στο νοσοκομείο για επέμβαση καλοήθους όγκου στα νεφρά η Μελάνια

“Ακόμη και αν ορισμένες από τις ενέργειες του PKK έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, το PKK δεν είναι ένα ένοπλο πολιτικό κίνημα”, είπε στη διάρκεια μίας εκπομπής διαλόγου. “Είναι ένα πολιτικό κίνημα με πολιτικά αιτήματα και με πολύ ισχυρή στήριξη από την κοινωνία”.
Συνοδευόμενος από τους υποστηρικτές του, ο Ελτσί παρέμεινε τη νύχτα της Δευτέρας στο γραφείο του περιμένοντας την αστυνομία με το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του το οποίο εξέδωσε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

“Αν ένας πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου υφίσταται ποινική δίωξη και συλλαμβάνεται εξαιτίας μίας δήλωσής του, αυτό δείχνει ξεκάθαρα σε τι επίπεδο βρίσκεται η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους στο γραφείο του