Με Σουλτς συναντήθηκε ο Κυριάκος – Σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες

117
Μητσοτάκης, Πέμπτη, 'Αγιον 'Ορος,

Σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους θα έχει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο την προσφυγική κρίση αλλά και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

O κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ ακολούθησαν επαφές του με ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως αναφέρει το Mega.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι, τον Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί για την επίτευξη συμφωνίας

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επισημαίνουν πως πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει την πεποίθηση ότι θα είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος συνομιλητής, όχι όμως δεδομένος.

Πρώτο μέλημά του είναι να αποτραπεί το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας και δεύτερη επιδίωξή του να ασκηθεί πίεση από την ΕΕ προς την Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Τρίτος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η εξασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την προσφυγική.