«Με τα μάτια ανοιχτά»-Αφιέρωμα στο Eλληνικό Nτοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

102

Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά από τις 21 έως τις 24 Απριλίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, η  Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Exile Room.

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, συνεχίζουμε, στηρίζοντας την αξία και τη δυναμική του ελληνικού ντοκιμαντέρ, ώστε να «φτάσει» στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, τρία ντοκιμαντέρ από τη Συρία  καθώς επίσης και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Το φετινό πρόγραμμα προβολών θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύριους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:  Καστελόριζο: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται ένα διήμερο εργαστήριο (workshop)  με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» (“EXODUS”).

WORKSHOP «ΕΞΟΔΟΣ»|“EXODUS”:

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε σκηνοθέτες και παραγωγούς να υποβάλλουν σχέδιο ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας (5 λεπτών), με θέμα το ταξίδι των προσφύγων που πέρασαν από ή στην Ελλάδα. Τα ντοκιμαντέρ θα ενταχθούν σε μια πλατφόρμα 20 ντοκιμαντέρ η οποία θα αποτελέσει ένα «ψηφιδωτό πορτραίτο» της προσφυγικής κρίσης με τίτλο «Έξοδος».

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: metamatianoixta@gmail.com

Με τα μάτια ανοιχτά καταγράφουμε τη ζωή.

Ιστορίες αληθινές και γι’ αυτό συναρπαστικές.

Ιστορίες σύγχρονες και παλιότερες αλλά πάντα επίκαιρες.

Ντοκιμαντέρ βραβευμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων:Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com

Ημερομηνία:

Πεμ, 21/04/2016 – 18:00 – Κυρ, 24/04/2016 – 23:00