Με 26 εκατ. ενισχύεται ο προϋπολογισμός του  ΟΚΑΝΑ το 2016

125

Η ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ για το 2016 -στα 26 εκατομμύρια ευρώ, βάσει πρόσφατης απόφασης του υπουργού Υγείας- οδηγεί στην αναβάθμιση του έργου του και αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς τη διόρθωση των προβλημάτων υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών, αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού.

«Έτσι, θα αποκατασταθεί η ομαλή προμήθεια των Μονάδων με φάρμακα, εμβόλια και αντιδραστήρια (για τους απαραίτητους ελέγχους). Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα για αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής διαδικασίας με την υποστήριξη των υπαρχουσών δομών και με τη δημιουργία δικτύου υπηρεσιών του Οργανισμού σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καθώς και με τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο την οριστική αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων που παρακολουθούν τα Προγράμματα του ΟΚΑΝΑ» τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:  Συγκλονίζει ο αδερφός της 19χρονης που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια

Όπως αναφέρεται, στην Αθήνα, όπου η ανάγκη απορρόφησης της λίστας αναμονής των αιτούμενων θεραπείας παραμένει επιτακτική, ο ΟΚΑΝΑ έχει προγραμματίσει τη δημιουργία δυο Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης, που θα βοηθήσουν τόσο στην απορρόφηση της λίστας αναμονής, όσο και στην παροχή φροντίδας σε εξαρτημένα άτομα, που δεν είναι ενταγμένα σε θεραπευτικά προγράμματα.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας δυο νέων Μονάδων Υποκατάστασης στην Αθήνα («Ιπποκράτειο» και «Σπηλιοπούλειο» Νοσοκομείο), στις οποίες θα ενταχθούν θεραπευόμενοι στα τελευταία στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας, ανοίγοντας έτσι νέες θέσεις θεραπείας. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια από τον Οργανισμό και για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας (δρομολόγηση ενεργειών για Μονάδες Υποκατάστασης σε πρώτη φάση σε Τρίκαλα, Πύργο, Δράμα και ακολούθως σε Ιωάννινα και Κάλυμνο).