Μουζάλας: “Συνεχώς περισσότεροι μετανάστες θα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα”

84
Γ.Μουζάλας: «Παράθυρο» από την Τουρκία για μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα

Στην παραδοχή ότι τελικά αυτό που φοβόμασταν με το ζήτημα των προσφύγων έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια για τους Αφγανούς.

Η Ελλάδα έτσι είναι αναγκασμένη να «φιλοξενήσει» τους ανθρώπους αυτούς, καθώς υπάρχουν «κράτη που στερούνται της ευρωπαϊκής κουλτούρας» και δεν σέβονται τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η ίδια η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές και η χώρα μας θα υποστεί τις συνέπειες», παραδέχθηκε ο κύριος Μουζάλας, προσθέτοντας πάντως πως «είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

«Υπάρχει πρόβλημα, αλλά προσπαθούμε να δράσουμε έγκαιρα, είδατε το Καστελόριζο πόσο γρήγορα αντιμετωπίστηκε, αν και δείχνει πως το πρόβλημα μόνο στην Τουρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί», πρόσθεσε ο κύριος Μουζάλας συμπληρώνοντας πως «προφανώς όμως θα χρειαστούν camps για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι και θα το κάνουμε και αυτό».

Διαβάστε επίσης:  Φθιώτιδα: Πρώτα ερωτεύτηκε, μετά ξυρίστηκε και πέταξε τα... ράσα

Τέλος, ο κύριος Μουζάλας εναπόθεσε τις ελπίδες του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: «Αυτό το σχέδιο με το ΝΑΤΟ, θα είναι θετικό και θα φανεί από τα επιχειρησιακά, αν είναι πολύ προσεκτικοί θα μπορέσει να αποτελέσει την λύση για τον έλεγχο των ροών από την πλευρά της Τουρκίας. Θα ενημερώνει την τουρκική ακτοφυλακή και θα γυρίζει τους πρόσφυγες πίσω και το ίδιο θα κάνει και με τους δικούς μας, που θα τους γυρνάει μέσω των σκαφών της Frontex στην Τουρκία. Μακάρι το σχέδιο να προχωρήσει».