Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

97
Γ.Μουζάλας: «Παράθυρο» από την Τουρκία για μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα

«Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, καθώς ακολουθεί κατά γράμμα τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Γνωστοποίησε ότι η καταγραφή των προσφύγων πραγματοποιείται βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνθήκης του Σένγκεν, και η καταγραφή του τρομοκράτη στη Λέρο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των κοινοτικών κανονισμών.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι, αφού αποχώρησε από την Ελλάδα, εντοπίστηκε τον Οκτώβριο στην Κροατία.

Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, θα επιτύχει το στόχο του εάν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί και αν μεταφερθούν στοιχεία του χτυπήματος στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος».

Διαβάστε επίσης:  Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθησαν μάνα και κόρη για το βρέφος που πέταξαν σε κάδο στην Πετρούπολης

Η Ευρώπη, κατέληξε, δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία Ευρώπη του Μεσαίωνα, σε μία Ευρώπη – φυλακή.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνιζαν ότι μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο, επισημαίνοντας ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.