Μουζάλας: Θα υπάρξει άμεσα λύση στην Ειδομένη

115
Γ.Μουζάλας: «Παράθυρο» από την Τουρκία για μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα της Ειδομένης έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικής, Ιωάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι η λύση θα δοθεί τις επόμενες 4 ή 5 ημέρες, όμως η λύση αυτή δεν θα είναι εύκολη και πως στόχος είναι να αποφευχθεί η βία.

«Είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας, εκεί θα δοθεί λύση, θα είναι μια δύσκολη λύση για την κυβέρνηση αλλά δίνουμε μια ευκαιρία και προσπαθούμε να το αποφύγουμε τη βία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εξόδου από την Σένγκεν λέγοντας ότι αυτά τα σενάρια διακινούνται από χώρες όπως η Ουγγαρία και υπογράμμισε το θετικό ρόλο του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Μαΐου

Σχετικά με τα μηχανήματα ταυτοποίησης, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αρνείται να λάβει 400 μηχανήματα, αλλά έχει ζητήσει 100 και της έχουν προσφερθεί μόλις 48 ταυτόχρονα έχει ζητήσει επιπλέον 1.600 άνδρες της Frontex για τα θαλάσσια σύνορα μας ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 40 άνδρες της.