Μουζάλας: Υπάρχουν τρομοκράτες μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών

127
Γ.Μουζάλας: «Παράθυρο» από την Τουρκία για μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα

…»αλλά όχι και ορδές τζιχαντιστών». Η αναφορά του υπουργού που προκάλεσε εντύπωση, σε απάντηση προς τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη. – Η κόντρα με τον Μάκη Βορίδη για τις ανασχέσεις μεταναστών

 Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα, ότι «ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές υπάρχουν και κάποιοι τρομοκράτες». Ωστόσο δεν πρόκειται για «ορδές τζιχαντιστών προς Θεού», όπως τόνισε ο υπουργός απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, που νωρίτερα είχε αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση κρίνεται και από την ικανότητά της να αναχαιτίσει τις ορδές τζιχαντιστών προς την Ευρώπη».

 

Περαιτέρω ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία hotspots σε Μακεδονία και Αττική όπου θα εγκαθίστανται όσοι φεύγουν από τα νησιά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους, λόγω αυξημένων ροών, όπως είπε.

Εξάλλου ο κύριος Μουζάλας ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους επαναπατρισμούς μεταναστών, ιδίως από πλευράς Τουρκίας και Πακιστάν, αντέδρασε ωστόσο στην κριτική περί παθητικής στάσης της κυβέρνησης έναντι της γείτονος, λέγοντας ότι «είναι ντροπή» να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:  Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Κόντρα Μουζάλα – Βορίδη για τις ανασχέσεις μεταναστών
Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα διαχείρισης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης εξαπέλυσε και ο Μάκης Βορίδης, κατηγορώντας την ότι, όχι λόγω ανικανότητας αλλά εξαιτίας έλλειψης ευρωπαϊκών πολιτικών, αφήνει έκθετη τη χώρα στις μεταναστευτικές ροές αλλά και έναντι της ΕΕ.

Με τη σειρά του ο κύριος Μουζάλας “απάντησε” κατηγορώντας τον βουλευτή της ΝΔ ότι είναι ανοιχτός στο ζήτημα των ανασχέσεων στην θάλασσα, κάτι που ισοδυναμεί εν πολλοίς με πνιγμούς ανθρώπων, ερμηνεύοντας κατ” αυτόν τον  τρόπο την φράση του κυρίου Βορίδη «πρέπει να φυλαχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα και να υπάρξει εκεί ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών».

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι κανείς από τη ΝΔ δεν είπε κάτι τέτοιο και παρατηρώντας τον υπουργό: «Μη βάζετε λόγια στο στόμα μας».