Μουσικός περίπατος απόψε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

125

Μια μοναδική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα, οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Πρόκειται για τον πρώτο από τους μουσικούς περιπάτους που ξεκινούν από το πρώτο μουσείο της χώρας φιλοδοξώντας να συνδέσουν αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.

Την πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία» θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Θα ακουστούν τα έργα των Alexander Borodin (1833-1887) Kουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 και Antonín Leopold Dvořák (1841-1904) Κουιντέτο με πιάνο αρ.2 σε λα μείζονα, έργο 81. Τα έργα που θα ερμηνεύσει το Κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας και Παναγιώτης Τζιώτης: βιολί, Πάρις Αναστασιάδης: βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης: βιολοντσέλο) και ο σολίστας Στέφανος Νάσος στο πιάνο.

Τα έργα φιλοδοξούν να αναδείξουν το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής των Ευρωπαίων περιηγητών στην Αθήνα, που αποτελεί το θέμα της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος – 19ος αιώνας», που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:  Dépôt Αrt gallery: "Σε πραγματικό χρόνο"

Μετά από την μουσική απόλαυση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας της εποχής εκείνης βλέποντας και την έκθεση με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων του Μουσείου.

Απόψε θα παρουσιαστεί και το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 από τις εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με θέμα την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας, που συμπληρώνει το 2016 τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του (1866-2016).

Η παρακολούθηση της συναυλίας και η παρουσίαση της έκθεσης είναι ελεύθερη, με την προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4891.