Μπάσκετ: Η ΚΕΔ «καρατόμησε» τους διαιτητές του ΟΑΚΑ

43

Έντονη ήταν η σημερινή ημέρα στο χώρο της διαιτησίας στο μπάσκετ, μετά την απόφαση της ΚΕΔ να τιμωρήσει τους ρέφερι του δεύτερου τελικού, με αφορμή την τελευταία φάση με το τρίποντο του Σπανούλη.

Η Επιτροπή «καρατόμησε» λοιπόν τους Αναστόπουλο, Κορομηλά και Μάνο, που σημαίνει ότι ουδείς από τους προαναφερόμενους μπορεί να οριστεί στο τρίτο και τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών, ορίζοντας για το τρίτο ματς τους Πηλοΐδη, Καρακατσούνη και Παναγιώτου.

Οι άλλοι δύο διαιτητές που τιμωρήθηκαν ήταν οι Γκόντας και Φούφης, για την απόφασή τους να αφήσουν με τρεις παίκτες την ΑΕΚ και δύο τον Άρη στα τελευταία δευτερόλεπτα του μικρού τελικού, στο ΟΑΚΑ.

Η… επεισοδιακή κλήρωση και η τιμωρία προκάλεσαν την αντίδραση του Ολυμπιακού και ο εκπρόσωπος της πειραϊκής ομάδας, Χρήστος Σταυρόπουλος, ζήτησε επίσημα την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 5/7/20

Ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού έγινε «πυρ και μανία» όταν έγινε γνωστό ότι αφορμή για την απόφαση της ΚΕΔ ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού, αφού όπως υποστήριξε αυτή δεν ήταν η μοναδική παράβαση, μιας και οι άνθρωποι του συλλόγου εκτιμούν ότι υπήρχαν πολλές ανάλογες περιπτώσεις στις οποίες αδικήθηκε η ομάδα τους.

Ο κ. Σταυρόπουλος έθεσε επίσης θέμα διαφάνειας στην ΚΕΔ και για την τιμωρία των δύο διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης, από τη στιγμή κατά την οποία ο παρατηρητής της συνάντησης έκρινε σωστή την απόφασή τους.