Μπαίνουν οι μπουλντόζες για ….Αγιά Σοφιά!

105

Σημαντική εξέλιξη στην ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί η υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016 από το Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, κάτι που σημαίνει πως… ξεμπλοκάρονται τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευτεί για την Αγιά Σοφιά.

 

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου υποστήριξε πως ο Προϋπολογισμός του 2016 είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στα έργα υποδομής, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας από την Περιφέρεια από ανθρώπους που ήξεραν αλλά και που έμαθαν, με στόχο να προταθούν 10 κρίσιμες αλλαγές στο Πρόγραμμα Καλλικράτης, προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αποτελούν τροχοπέδη στην εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού των Περιφερειών.

 

Η Ομάδα Εργασίας θα έχει συγκεκριμένο και στενό χρονοδιάγραμμα για την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για την βελτίωση του δύσκολου έργου των Περιφερειών, βάσει των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

 

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Καραμάνος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, τόνισε πως πρόκειται για προϋπολογισμό ανάπτυξης με ταχείς ρυθμούς. «Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη με ταχείς ρυθμούς, άρα απαίτηση αποτελεσματικότητας, ανάπτυξη με αξιοπιστία και βιωσιμότητα, άρα απαίτηση πλήρους διαφάνειας και πρώτα απ’ όλα ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή εστίαση στη στρατηγική για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που συσσωρεύονται ιδιαίτερα στις πιο αδικημένες περιοχές της Αττικής και φυσικά με νέες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας. Ο προηγούμενος χρόνος υπήρξε γόνιμος γιατί επιτεύχθηκε η αναδιοργάνωση πολλών κρίσιμων εσωτερικών λειτουργιών της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για αποτελεσματικότητα και πλήρη διαφάνεια.

Υπήρξε γόνιμος επίσης, γιατί προωθήθηκε μία εκτεταμένη συνεργασία με τους Δήμους και τους παραγωγικούς Φορείς της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε τη νέα χρονιά στο πιο κρίσιμο στάδιο: αυτό της υλοποίησης. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού οφείλει να είναι μέλημα όλων μας. Αναλαμβάνουμε ως Διοίκηση την ευθύνη να συνθέσουμε όλες τις προτάσεις που θα ακουστούν εδώ σήμερα», υποστήριξε.