Μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους έχουν Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος, ενόψει του eurogroup της Πέμπτης

101
Τσακαλώτος, Σόιμπλε, ελληνικό πρόγραμμα,

Μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους τους προκειμένου να προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις, εν όψει του eurogroup της Πέμπτης, πραγματοποιούν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του της Πορτογαλίας. Αύριο στο Παρίσι θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του και Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Φινλανδό ομόλογό του. Τρίτη και Τετάρτη τα προγραμματισμένα ραντεβού με τους “σκληρούς” της διαπραγμάτευσης Γερούν Ντάσειλμπλουμ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πραγματοποίησε σήμερα στο Βερολίνο επαφές με εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Υπουργός Εργασίας περιγράφει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ως ένα ταξικά μεροληπτικό σύστημα προς όφελος των φτωχών, ενώ παραδέχεται ότι το νέο σύστημα οδηγεί σε μείωση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους, με εισοδήματα άνω των 1.200 ευρώ. Με άλλη του συνέντευξη στο ΑΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος προέβλεψε δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς η Αθήνα δεν θα κάνει πίσω στις “κόκκινες γραμμές”για την προστασία των αδυνάτων.

Διαβάστε επίσης:  Έχει το θράσος και μιλάει - Κατρούγκαλος: Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη!

Φτιάξτε ένα δίκαιο και αναλογικό ασφαλιστικό σύστημα” είναι το μήνυμα που στέλνει ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς, Ράσμους Ρέφερ. Με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, αναδεικνύει σε πρώτη προτεραιότητα για την επικείμενη αξιολόγηση, την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”