Μπαράζ συλλήψεων στο Βέλγιο – Άφαντος ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ – Σε ύψιστο συναγερμό παραμένουν οι Βρυξέλλες

129
Ερντογάν, μαχαίρωσαν, κούρδους, Βρυξέλλες,

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια νέων αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών και της Λιέγης, ανεβάζοντας σε 21 τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων από χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

“Στο πλαίσιο της επιχείρησης που εξαπολύθηκε χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκαν πέντε επιπλέον έρευνες σήμερα το πρωί στην περιοχή των Βρυξελλών και δύο στην περιοχή της Λιέγης. Πέντε άνθρωποι στερήθηκαν την ελευθερία τους κατά τις έρευνες αυτές”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Στο μεταξύ δεκαέξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Βελγίου, χθες το βράδυ, στη διάρκεια επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας στη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε κατά ενός αυτοκινήτου αλλά δεν έγινε γνωστό αν οι επιβαίνοντες στο όχημα συνδέονταν με τους καταζητούμενους.

Διαβάστε επίσης:  Η ελληνικότητα της γλώσσας των αρχαίων μακεδόνων και η γλώσσα των Σκοπίων

Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και στη νότια πόλη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλΑ ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές» είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση».

Χθες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.