ΜΠΑΡΑΖ προκλήσεων της Τουρκίας…

81
τουρκική φρεγάτα, παρενόχλησε, κυπριακό ερευνητικό,

Μπαράζ προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο που αμφισβητεί πλέον όλο το status quo πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνη στην αίτηση που υπέγραψαν από κοινού οι υπουργοί άμυνας των δυο χωρών με την οποία ανατέθηκε στο ΝΑΤΟ η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος.

Σε μία σοβαρή πρόκληση προέβη τα ξημερώματα η Άγκυρα. Τουρκική φρεγάτα έπλευσε κοντά στο ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» που έκανε έρευνες για πόντιση καλωδίου ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο και με το επιχείρημα ότι οι έρευνες γίνονται πάνω από… τουρκική υφαλοκρηπίδα ζήτησε την αποχώρηση από την συγκεκριμένη περιοχή. Στην τουρκική πρόκληση η Αθήνα απάντησε με την ενεργοποίηση της φρεγάτας «Σπέτσαι» η οποία έπλευσε στην περιοχή και κάλεσε το τουρκικό πολεμικό να απομακρυνθεί.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Ισόβια σε 57 αεροπόρους για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόκληση των Τούρκων στο φόντο που έχει δημιουργηθεί με την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών περιπολιών στο Αιγαίο καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει εκ νέου στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ», λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής επιχειρησιακής αρμοδιότητας για έρευνες στον χώρο της Κινάρου όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με νεκρούς τους τρεις αξιωματικούς που επέβαιναν σε αυτό.