ΜΥΣΤΗΡΙΟ ο θάνατος Ρώσου στρατηγού που είχε στείλει ο Πούτιν στη Συρία!

136

Πριν μερικές εβδομάδες ένας Ρώσος στρατηγός στάλθηκε με διαταγή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Συρία για να διαμηνύσει στον Μπασάρ αλ-Ασαντ, να αποσυρθεί από την εξουσία. Λίγες εβδομάδες αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.
Πρόκειται για τον στρατηγό Ιγκόρ Σεργκούν επικεφαλής της GRU, της στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας. Λίγες εβδομάδες μετά από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Άσαντ στη Δαμασκό, ο στρατηγός βρέθηκε νεκρός στις 3 Ιανουαρίου. Οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν ξεκαθαριστεί, με κάποια δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο 58χρονος πέθανε στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι δυτικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι ο Σεργκούν διεμήνυσε στον Άσαντ να αποσυρθεί από την εξουσία, καθώς θεωρούν την αποχώρησή του ως έναν βασικό όρο για να μπει τέλος στον εμφύλιο της Συρίας.

Διαβάστε επίσης:  Ρωσία: Το 57% φοβάται τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ρωσία παρενέβη στο συριακό το Σεπτέμβριο, κάνοντας αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους αντάρτες, ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας. Όμως, το Κρεμλίνο έχει ξεκαθαρίσει πως οι δυνάμεις του στηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας και όχι έναν συγκεκριμένο ηγέτη.

Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ίσως η Ρωσία να ανακάλυψε, μετά από την παρέμβασή της στη Συρία, ότι η θέση του Άσαντ είναι πιο επισφαλής και πως το καθεστώς είναι περισσότερο βάναυσο και ανίκανο σε σύγκριση με τα αρχικά επιχειρήματα του Κρεμλίνου.