Νέας τεχνολογίας πορτοφολάδες «ρουφάνε» λεφτά από χρεωστικές κάρτες

148

Νέας τεχνολογίας πορτοφολάδες κυκλοφορούν στην Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph που εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα ανέπαφης χρήσης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με μηχανήματα POS (Point Of Sale).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επιβάτης του μετρό του Λονδίνου τράβηξε φωτογραφία και την ανέβασε στο Facebook, σχολιάζοντας ότι «αυτός ο τύπος περιφερόταν γύρω με μια συσκευή POS. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει μια τιμή κάτω από 30 λίρες και μετά να την ακουμπήσει στην τσέπη όπου βρίσκεται το πορτοφόλι σας… μόλις χρεωθήκατε αυτόματα στην χρεωστική/ πιστωτική κάρτα ανέπαφων συναλλαγών σας… το δοκιμάσαμε στην παμπ της περιοχής μου και δούλεψε».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κάποια card readers μπορούν όντως να «διαβάσουν» κάρτες μέσα από πορτοφόλια, ενώ οι συγκεκριμένες κάρτες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Στη Βρετανία, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της τεχνολογίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου- ωστόσο οι κάρτες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο πέρα από την πρωτεύουσα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ- Ο γάμος του πρίγκιπα Xάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Σημειώνεται πως οι «tap and go» έχουν αποτελέσει λόγο ανησυχίας και στο παρελθόν, καθώς για αγορές κάτω των 30 λιρών δεν απαιτείται η εισαγωγή τετραψήφιου PIN ή κάποιου είδους υπογραφή και δεν απαιτείται κάποια έγκριση από τράπεζες. Ως εκ τούτου, οι αγορές μπορεί να μην εμφανιστούν στον λογαριασμό κάποιου για ένα διάστημα αφού αναφερθεί η κλοπή ή απώλεια της κάρτας- οπότε και οι κλέφτες μπορούν να τις χρησιμοποιούν κατά βούληση.