Νέα έκρηξη στην αποθήκη με τα επικίνδυνα υλικά στην Κίνα

196

Μια νέα έκρηξη- ευτυχώς μικρής ισχύος- ω έγινε το πρωί στην αποθήκη με τα επικίνδυνα υλικά στην πόλη-λιμάνι Τιανζιν στην Κίνα, και από το σημείο υψώθηκε λευκός καπνός και φλόγες, όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη στην Τιαντζίν, ένα σημαντικό λιμάνι και πετροχημικό κέντρο βορειοανατολικά του Πεκίνου, είχαν γίνει δύο ισχυρές εκρήξεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 112 άνθρωποι, ενώ περίπου 95 φέρονται ως αγνοούμενοι,. Από αυτούς οι 85 είναι πυροσβέστες. Εξάλλου περισσότεροι από 720 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 33 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση και 25 με σοβαρά τραύματα.

Οι ισχυρές εκρήξεις και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν από εύφλεκτα προϊόντα που φυλάσσονταν στην αποθήκη μαζί με επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως κυανιούχο άλας Υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες τόνοι πολύ τοξικού κυανιούχου άλατος βρέθηκαν στην περιοχή όπου έγιναν οι εκρήξεις. Όπως είπε «τα κατεστραμμένα εμπορευματοκιβώτια με την τοξική ουσία σύντομα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία».

Διαβάστε επίσης:  Η NASA στέλνει αυτόνομο ελικόπτερο στον Άρη