Νέα κλήση του Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

109
Στουρνάρας: Λυπάμαι πραγματικά γι' αυτή τη χώρα

Την κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για να καταθέσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Την πρόταση έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η ακρόαση του διοικητή της ΤτΕ, θα καθοριστεί σε ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Στουρνάρα, κι όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοδουλοπούλου, θα επιδιωχθεί να γίνει πριν τα Χριστούγεννα. Στην περίπτωση, ωστόσο, που οι υποχρεώσεις του κ. Στουρνάρα δεν επιτρέπουν να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής στο προσεχές διάστημα, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε να συμβεί αυτό κατόπιν των εορτών.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμαστε για μια λύση που δεν θα αφήνει εκκρεμότητες

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησαν να προσέλθει και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή, ώστε να καταθέσει τη θέση του Δημοσίου επί του θέματος, δεδομένου ότι η συμφωνία με την Siemens ήδη εφαρμόζεται και πρέπει -σύμφωνα με τους βουλευτές- να γνωρίσει η Επιτροπή αν γίνεται αποδεκτή από την σημερινή κυβέρνηση η συμφωνία αυτή, όπως και το νομικό πλαίσιο εφαρμογής της.

Στο μεταξύ, εντός του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost ο κ. Στουρνάρας θα μιλήσει στη Βουλή, για την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος.