Νέα ομηρία σε πόλη της Γαλλίας κοντά στο Βέλγιο-Τραυματίες από πυροβολισμούς (φωτο)

163

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη γαλλική πόλη Ρουμπέ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, αρκετοί άνθρωποι φτάνουν σε νοσοκομεία τραυματισμένοι από πυροβολισμούς.

Πηγές της αστυνομίας του Βελγίου ανέφεραν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί, οι αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση και πως η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρονται να είναι και παιδιά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για ληστεία τράπεζας με μια οικογένεια να βρίσκεται σε ομηρία.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η κατάσταση ομηρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία, στην πόλη Ρουμπέ κοντά στα βελγικά σύνορα δεν σχετίζεται με τρομοκρατία αλλά έχει ποινικές διαστάσεις.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ομηρία επήλθε μετά από μια ληστεία που πήγε στραβά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά άτομα που νοσηλεύονται με τραύματα από πυροβολισμούς από τις ιατρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:  Καλιφόρνια: Το εντυπωσιακό φαινόμενο που δίνει στις ακτές μια απόκοσμη μπλε λάμψη (βίντεο)

Ενας ή και περισσότεροι ληστές έχουν πάρει ομήρους, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας, όπως επιβεβαιώνει το γραφείο του δημάρχου της πόλης. Ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας φέρεται να είπαν στο  δίκτυο NBC ότι η κατάσταση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 19:00 τοπική ώρα.

Το γαλλικό BFM αναφέρει ότι μια αστυνομική περίπολος έπεσε τυχαία πάνω σε δύο ληστές επί το έργο στο Ρουμπέ. Αυτοί απάντησαν με πυροβολισμούς, καταφεύγοντας σε σπίτι σε κατοικημένη περιοχή. Η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε ότι υπήρχαν όμηροι έχουν, αν και το γραφείο του δημάρχου επιβεβαίωσε ότι οι ληστές ήταν οχυρωμένοι μαζί με ένα ή περισσότερα άτομα. Μια μονάδα του Raid (ομάδα εφόδου της γαλλικής αστυνομίας ) που είχε σταλεί επί τόπου, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ρουμπέ