Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
15.6 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1938.... Ο Όρσον Ουέλς σκορπά τον πανικό μεταδίδοντας ραδιοφωνικά με μοναδικό ρεαλισμό την εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη μας, πείθοντας τους αμερικανούς ότι, η Γη δέχεται...

Νέα παρέμβαση Παυλόπουλου για το προσφυγικό

«Tο δουλεμπόριο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από την Ευρώπη και από την Ελλάδα φυσικά», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας και ιδίως από την Τουρκία, κατά την συνάντησή του στην Ηρώδου Αττικού με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Παράλληλα ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη οι παράνομοι μετανάστες να γυρίσουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται ή στις χώρες εκείνες από τις οποίες ξεκίνησαν για να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ελληνικών συνόρων.

«Εκεί υπάρχουν υποχρεώσεις των εταίρων μας και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί εάν ρίξει κανείς μια ματιά στις διατάξεις του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο θα παρατηρήσει ότι υπάρχουν Συμφωνίες επανεισδοχής και η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει και εκείνη ως ΕΕ συμφωνίες επανεισδοχής γιατί άλλη η πίεση της ΕΕ και άλλη η πίεση κάθε κράτους μέλους. Δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη προς το φαινόμενο», είπε.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας δήλωσε: «Και μιλώ ευθέως για την Τουρκία. Είναι γνωστό πώς έρχονται οι παράνομοι μετανάστες από την Τουρκία. Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει κανενός είδους έλεγχος από την πλευρά των τουρκικών αρχών, οι οποίες δεν σέβονται τις υποχρεώσεις, τις οποίες έχουν».
δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Εδώ, πρέπει οι Εταίροι μας να κινητοποιηθούν, αν μη τι άλλο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Και σ’αυτό πρέπει να σας πω ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση».

«Το δουλεμπόριο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό»

Μάλιστα, ο ΠτΔ τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Κράτους αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι εκείνος, που κατά καιρούς, και ιδίως σήμερα, αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Επισημαίνω ότι και στον τομέα αυτόν, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των παράνομων μεταναστών είναι αρχή μας και την αρχή αυτή την τηρούμε. Αλλά πρέπει, επαναλαμβάνω, να λήξει αυτή η ιστορία, η οποία πλήττει την Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας. Γιατί, όπως ξέρετε, το δουλεμπόριο – και μιλάω ευθέως με όρους που είναι αυστηροί μεν αλλά απολύτως ανταποκρινόμενοι στην πραγματικότητα – το δουλεμπόριο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από την Ευρώπη και από την Ελλάδα φυσικά» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος στον κ. Καμίνη τόνισε ότι η σημερινή τους συνάντηση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και είναι αυτονόητο ότι η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία έχει ως πυλώνα στήριξης τα δικαιώματα του ανθρώπου.

«Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την σύγχρονη αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι η συρρίκνωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ιδίως των κοινωνικών δικαιωμάτων, τα οποία οφείλουμε να τα υπερασπιστούμε» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι γνωρίζει τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος ιδίως στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι βάση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008. Αυτό το Σύμφωνο μας δεσμεύει όλους μας και εμάς και τους εταίρους μας. Αυτό το Σύμφωνο κάνει μια σημαντική διάκριση. Στην παράγραφο 4 καθορίζει το καθεστώς των Προσφύγων και στην παράγραφο 2 το ζήτημα των παράνομων οικονομικών μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες υπάρχει αυτή η αυξημένη αναγκαία προστασία που δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού της Ευρώπης, ο οποίος κατάγεται από τον ελληνικό πολιτισμό. Εκεί η Ελλάδα έκανε τα πάντα, έκανε το χρέος της, με βάση τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τις διεθνείς υποχρεώσεις της, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Τις έκανε πέραν και πάνω από τις δυνάμεις της σε αντίθεση με άλλους εταίρους στην ΕΕ, οι οποίοι δεν έδειξαν την ίδια νοοτροπία αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο πνεύμα της Ευρώπης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό – Η ατζέντα των θεμάτων

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης, στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα...
Πέθανε ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού Πέτρος Κουναλάκης

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού Πέτρος Κουναλάκης

Ο δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε...
Μητσοτάκης από υποβρύχιο «Κατσώνης»: Είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μητσοτάκης από υποβρύχιο «Κατσώνης»: Είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες για τα κυριαρχικά μας...

"Την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης, όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό...

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην Ημερήσια Διαταγή για την 28η Οκτωβρίου(βίντεο)

"Οι σύγχρονοι επιβουλείς ας μην κάνουν το ίδιο λάθος… ας μην αποδειχθούν το ίδιο υπερφίαλοι… ας διαβάσουν καλά τις...
Δένδιας: Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

Δένδιας: Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

«Δημιουργούμε μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχετικά με την εμβάθυνση και την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ...
Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ.
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Η ύψιστη διάκριση της Πόλεως των Αθηνών στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη από τον...

Την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, απένειμε απόψε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
942ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κορωνοιός: Τα πέντε μέτρα που εισηγούνται οι επιστήμονες στον πρωθυπουργό

Πέντε μέτρα θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό οι επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1938.... Ο Όρσον Ουέλς σκορπά τον πανικό μεταδίδοντας ραδιοφωνικά με μοναδικό ρεαλισμό την...

Κλείνει η «Αίγλη» του Ζαππείου

Η «Αίγλη» Ζαππείου θα αποτελεί παρελθόν καθώς δεν άντεξε στην οικονομική κρίση...

Κορωνοιός: Η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα που πήρε ο Τραμπ

Οι ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοιού με τη χρήση των μονοκλωνικών...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή