Νέα στοιχεία διαψεύδουν τον Υπουργό Επικρατείας για τις αδειοδοτήσεις καναλιών

115
Νίκος Παππάς, τηλεοπτικές άδειες,

Νέα στοιχεία προκύπτουν από επίσημα κυβερνητικά έγγραφα τα οποία μαρτυρούν, πως πληροφορίες, γύρω από τις αδειοδοτήσεις καναλιών, που έλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, από ελληνικές πρεσβείες στην Ευρώπη, διαφέρουν από τα στοιχεία εκείνα, τα οποία ο Υπουργός Επικρατείας, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας liberal.gr, δημοσιεύονται, επίσημα έγγραφα τα οποία έλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, από τις ελληνικές πρεσβείες στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης, που ο ίδιος ζήτησε, προκειμένου, να κατατοπιστεί για το ισχύον ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Οι επίμαχες επιστολές, ουσιαστικά διαψεύδουν τα στοιχεία που ο κ.Παππάς, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τα οποία, σε αντίστοιχες πληθυσμιακά χώρες της Ευρώπης, λειτουργούν 2-4 κανάλια.

Διαβάστε επίσης:  Μαξίμου: Καλωσορίζουμε την αποδοχή της ΠΓΔΜ για λύση erga omnes

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας της Μαδρίτης, παρουσιάζεται πως λειτουργούν συνολικά εννέα τηλεοπτικοί σταθμοί, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση, υποστηρίζει παρουσιάζοντας σε σχετικό non paper πως λειτουργούν πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί. Αντίστοιχες διαψεύσεις ισχύουν και στις περιπτώσεις του Λουξεμβούργου και της Κύπρου. Στην περίπτωση του Λουξεμβούργου συγκεκριμένα, η αλληλογραφία της ελληνικής πρεσβείας με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, δείχνει πως σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υπολογίζεται στους 500.000 κατοίκους, εκπέμπουν συνολικά 15 τηλεοπτικοί σταθμοί, από τους οποίους οι 14 είναι ιδιωτικοί, ενώ την ίδια στιγμή δεν προβλέπεται για την αδειοδότησή τους, καταβολή χρηματικού τιμήματος.

Αντίστοιχα οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί, διαψεύδονται και στην περίπτωση της Κύπρου, καθώς ο Πρόεδρος του κυπριακού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, αρνείται πως λειτουργούν 4 κανάλια στην Κύπρο, στοιχείο που παρουσιάζεται από την ελληνική Κυβέρνηση.