Νέες απειλές του ISIS για επιθέσεις στις ΗΠΑ

138
ISIS, Ινδία, νεκρός, επικεφαλής,

Στο βίντεο διάρκειας έξι λεπτών που ανέβασαν στο διαδίκτυο, οι τζιχαντιστές στο Ιράκ επικροτούν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα (την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει) και παρουσιάζονται σκηνές από τη Νέα Υόρκη, υπονοώντας ότι είναι στόχος.

Το βίντεο ξεκινά με κλιπ της τηλεόρασης από τις επιθέσεις στο Παρίσι και μετά δείχνει δύο τζιχαντιστές να μιλάνε ξεχωριστά απευθυνόμενοι στην κάμερα. Με τίτλο “Το Παρίσι πριν τη Ρώμη”, δείχνει έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους να απειλεί ότι θα χτυπήσει τα γαλλικά μνημεία και τον Λευκό Οίκο. “Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα σε αυτή την καλή χώρα,” λέει ο ένας, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος απειλεί τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. “Θα τους ψήσουμε στη σχάρα […] με ζώνες [αυτοκτονίας] και παγιδευμένα αυτοκίνητα,” λέει.

Διαβάστε επίσης:  Τουρκία: Ξυπνά ο χειρότερος φόβος του Ερντογάν

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί “η αξιοπιστία του”. Πρόσθεσε δε: “Όλοι μας εδώ στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνουμε αυτές τις απειλές πολύ σοβαρά.”

Ωστόσο ο Τζέιμς Κόμι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), είπε ότι δεν ήταν ενήμερος ότι υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης “σαν αυτή του Παρισιού” στις ΗΠΑ.