Νέες επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία

210
Ρωσία, βομβάρδισε, Τούρκους,

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνεχίζοντας τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη SU-34, SU-24M και SU-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους και κατέστρεψαν κυρίως μία θέση διοίκησης στην επαρχία Χάμα, αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών στην επαρχία Χομς, θωρακισμένα οχήματα στην επαρχία Ιντλέμπ και μία “θέση διοίκησης του ΙΚ” στην επαρχία Λαττάκειας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία έχουν σκοπό την υποστήριξη του συριακού στρατού και πως θέτουν στο στόχαστρο τρομοκράτες και εξτρεμιστές εκεί.

“Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων”, δήλωσε ο Πέσκοφ.

ΗΠΑ: Η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο στη Συρία έχοντας ως στόχο τη μετριοπαθή αντιπολίτευση

Η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχοντας ως στόχο τη μετριοπαθή αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ, λέγοντας ότι η προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σα να ανεβαίνει σε ένα πλοίο που βουλιάζει.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ: Aύξηση στις πωλήσεις όπλων

“Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία με στόχο μετριοπαθείς ομάδες, η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο”, δήλωσε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ισπανία.

Η Ρωσία έχει προτείνει στις ΗΠΑ τη διεξαγωγή άμεσων στρατιωτικών επαφών για τη στρατιωτική της επιχείρηση στη Συρία στο εγγύτατο μέλλον, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία προτίθεται εξάλλου να έχει επαφές με τον αντιπολιτευόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης σχετικά με το Ιράκ, ότι η Βαγδάτη δεν ζήτησε επισήμως από τη Ρωσία να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στο έδαφός της για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Το ίδιο είχε δηλώσει νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. “Δεν έχω πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν ξέρω και δεν μπορώ να σας πω κάτι”, είπε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αμπάντι δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 ότι θα χαιρέτιζε μια ρωσική αεροπορική υποστήριξη στο Ιράκ.