Νέοι πρόσφυγες έφτασαν από την Κω

148

Διακόσιοι πενήντα μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύροι πρόσφυγες έφτασαν το πρωί από την Κω και αυτήν την ώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι στον Αθήνα 9.84 και τον Κώστα Κορέλλη το βράδυ θα το περάσουν στην πλατεία Ομόνοιας η στο Πεδίον του Άρεως, επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι μέσα στις επόμενες μέρες να προωθηθούν στην Γερμανία. Πάντως οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα και απευθύνουν έκκληση για προσφορά τροφίμων.

Την ίδια ώρα, με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, στον Ελαιώνα, όπου σε περίπου 40 στρέμματα γης, ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, θα φιλοξενηθούν έως το τέλος της εβδομάδας οι πρόσφυγες που παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως.

Διαβάστε επίσης:  Θρήνος στο Στρατό Ξηράς: Πέθανε από αιμορραγία Αρχιλοχίας στην Κω

Ήδη έχει εκδοθεί πολεοδομική άδεια για την εγκατάσταση πυλώνα της ΔΕΗ, την ώρα που και η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει τις απαιτούμενες εργασίες για την ύδρευση της περιοχής. Στη διάθεση του συντονιστικού οργάνου έχει διαθέσει συνεργεία και ο Δήμος Αθηναίων.