Νέο «όχι» από τον Κοντονή – Δεν θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στις 15 Μαϊου

25
Κοντονής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι

Νέο «όχι» από τον Σταύρο Κοντονή για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Μιλώντας στην εφημερίδα Sportday, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε πως βάσει της δικής του απόφασης, ο τελικός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

«Η ΕΠΟ μπορεί να όρισε τον τελικό στις 15 του μήνα, αλλά αυτό απαγορεύεται με βάση την απόφασή μου της περασμένης Παρασκευής. Ο τελικός δεν πρόκειται να γίνει στις 15 Μαΐου», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Το ερώτημα τώρα είναι πότε θα οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου, από τη στιγμή που οι εγχώριες διοργανώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου για να μπορέσουν οι διεθνείς να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Από πλευράς υφυπουργείου θεωρούν την αναφορά διεξαγωγής του τελικού «με τους ίδιους όρους» ως απόφαση της ΕΠΟ να μην ορίσει η ΚΕΔ ως βοηθούς του Σιδηρόπουλου την ομάδα που τον συνοδεύει στα διεθνή παιχνίδια που διευθύνει, παρότι τέτοια δέσμευση έχει ληφθεί ενώπιον και της FIFA. Η πλευρά της ομοσπονδίας επιδιώκει να προκαλέσει μετωπική σύγκρουση του υφυπουργείου Αθλητισμού με την παγκόσμια ομοσπονδία λόγω κυβερνητικών παρεμβάσεων στα του ποδοσφαίρου, λίγο πριν οδηγηθεί στην εναρμόνιση του καταστατικού της στον κώδικα δεοντολογίας, που αναμένεται να ωθήσει στην αποπομπή επτά στελεχών της που διώκονται ποινικά.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/18

Την ίδια ώρα, υπάρχει ζήτημα και για τα playoffs. O πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, προτίθεται να καλέσει σε σύσκεψη την Τρίτη τις πέντε ομάδες που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις ως το τέλος της σεζόν για να βρεθεί μία λύση για το πρόγραμμα, ενώ θεωρεί πως δεν θα προκύψει πρόβλημα με τη Nova καθώς θα υπάρξουν αλλαγές λόγω ανωτέρας βίας.