Νέo ψαλίδι στο επίδομα συζύγου και στο επίδομα τέκνων

99
Από Σεπτέμβριο το «ψαλίδι» στις συντάξεις για μηχανικούς και γιατρούς

Για νέα κρυφή ανατροπή στις αποδοχές των συνταξιούχων που αφορούν την κατάργηση του επιδόματος συζύγου 10% και τη μείωση των επιδομάτων τέκνων ετοιμάζεται η κυβέρνηση στο σχέδιό της για το νέο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα οι αλλαγές αυτές θα περάσουν και στις σημερινές συντάξεις «αφενός γιατί το υπουργείο εντάσσει στην προσωπική διαφορά παλιών και νέων συντάξεων και τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων και αφετέρου διότι τρόικα έχει ζητήσει να ισχύσουν και για τους ήδη συνταξιούχους ό,τι θα ισχύει για τους νέους, με την ψήφιση του νόμου».

Ειδικά όσον αφορά το επίδομα τέκνων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπολογίζεται με ποσοστό 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο με την προσαύξηση, όμως, να υπολογίζεται μόνο για το τμήμα της αναλογικής σύνταξης που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Διαβάστε επίσης:  Προσκαλούμε ξένους συνταξιούχους με φορολογικά κίνητρα, να μετοικίσουν στην Ελλάδα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρχει και δεύτερος «κόφτης» στο επίδομα καθώς θα τοποθετηθεί πλαφόν στον υπολογισμό που θα αντιστοιχεί στο 50% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ του προηγούμενου έτους, και εν προκειμένω του 2015.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το «ταβάνι» μπαίνει στα 345 ευρώ δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας υπολογίζουν το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 690 ευρώ.