Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 80-66

Συγκάτοικος στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποχρέωσαν στην πρώτη ήττα του στην Α1 φέτος τον Παναθηναϊκό, 80-66, στο ΣΕΦ για τη 15η αγωνιστική, καλύπτοντας το -4 (73-69), διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ.

Κρατώντας στους 29 πόντους τους «πράσινους» και ξεφεύγοντας ακόμη και με +30 (49-19) στο ά μέρος, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε, ακόμη κι όταν άρχισαν να μπαίνουν τα τρίποντα του Παναθηναϊκού που μείωσε μέχρι το -9.

Με 8 σερί πόντους ο Ντάνιελ Χάκετ (16π.) στην 4η περίοδο έβαλε τέλος στα όνειρα των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς για ανάκαμψη. Εκπληκτικός ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης τέλειωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 8 ασίστ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Τζέιμς Φελντέιν (16π., 7 ασίστ), ενώ ο Ραντούλιτσα είχε 12 πόντους.

Ο Τζέιμς Γκιστ πέτυχε 10 πόντους και ο Αντώνης Φώτσης 9 (με 3 τρίποντα). Με 5 φάουλ βγήκε περίπου 2,5 λεπτά πριν το τέλος ο Χάκετ, ενώ οι «πράσινοι» είχαν χάσει τους Πάβλοβιτς, Καλάθη και Παππά με 5.

Από τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε ο Ματ Λοτζέσκι. Εκτός και ο Παπανικολάου αφού έχει κάνει μόνο 2 προπονήσεις μετά την επιστροφή του. Απών για τον Παναθηναϊκό ο Χαραλαμπόπουλος.

Σε επιθετικό… οίστρο βρέθηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, με την έναρξη και με 10 προσωπικούς πόντους (με 2 τρίποντα) ήταν ο ηγέτης της ομάδας του. Με ένα ακόμη τρίποντο «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό ο Ντι Τζέι Στρόμπερι (7π. στο 10΄) και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με +10, 16-6.

Μόλις 9 πόντους σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο 1ο δεκάλεπτο, με τον Ραντούλιτσα να έχει σημειώσει τους 6. Ο Ντάνιελ Χάκετ εδωσε στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της έως τότε, 27-9 (+18) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ο Μιλουτίνοφ έκανε καλή δουλειά απέναντι στο Ραντούλιτσα, ο Χάντερ έμπαινε στη θέση του και μάζεψε 5 ριμπάουντ στο α΄ μέρος από 19 του Ολυμπιακού έναντι των 15 των «πρασίνων». Ένα ακόμη τρίποντο από τον Στρόμπερι και 2/2 έξω από τα 6.75 από τον Αθηναίου επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να ξεφύγουν και με +27, 42-15.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μετρούχαν 6/10 τρίποντα έως εκείνο το διάστημα έναντι… 0/8 για τον Παναθηναϊκό (14 – 7 τα αμυντικά ριμπάουντ). Καλάθης και Κούζμιτς μείωσαν, 46-19, αλλά ο Σπανούλης (16π. στο ημίχρονο) σήκωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού όρθιο στο ΣΕΦ, με ένα τρίτο δικό του τρίποντο που «έγραψε» το +30, 49-19! Ο Σφαιρόπουλος άφησε 3 κοντούς στην περιφέρεια (Σπανούλη, Μάντζαρη, Αθηναίου), ενώ μετά το 50-23 ο Χάκετ πήρε τη θέση του αρχηγού του Ολυμπιακού.

Ο Καλάθης με 3 φάουλ έδωσε τη θέση του στον Διαμαντίδη που είχε 0/1 τρίποντα, 4 ασίστ και 1 λάθος σε 12 λεπτά στο α΄ μέρος. Εκπληκτικό passing game, ταχύτητα (11 πόντοι από αιφνιδιασμούς για τους γηπεδούχους, 3 για τους «πράσινους») και αυτοματισμοί στην επίθεση, την ώρα που Πρίντεζης, Στρόμπερι είχαν σημαντική συμβολή στα ριμπάουντ «εγκλώβισαν» τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζέιμς Φελντέιν ευστόχησε στο 1ο τρίποντο του Παναθηναϊκού για το 51-26, ενώ μετά το δίποντο του Χάκετ, ο Φώτσης έγραψε στη στατιστική… 2/10 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό (53-29, +24, σκορ στο ημίχρονο).

Ο Παναθηναϊκός «ροκάνισε» τη διαφορά στην 3η περίοδο, ελέγχοντας τα αμυντικά ριμπάουντ (προσπέρασε τον Ολυμπιακό), ευστοχώντας στις προσπάθειες για τρίποντα, αλλά και φτάνοντας τις 20 ασίστ στο 30΄.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο παιχνίδι χάρη σε 8 πόντους του Διαμαντίδη, τον Φώτση να φτάνει τους 9 (με 2 ακόμη εύστοχα τρίπον τα), αλλά και 4 πόντους του Γκιστ, 61-52 (-9 για τους φιλοξενούμενους).

Ο Μιλουτίνοφ έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, 63-52, ο Γκιστ μείωσε, 64-54, με τον Παπαπέτρου (που είχε ειδική αποστολή στην άμυνα να μαρκάρει τον κοντύτερό του Δημήτρη Διαμαντίδη) με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ της 3ης περιόδου, 66-54.

Όμως, όπως αποδείχτηκε στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερο το… +5, με το οποίο θα αποκτούσε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, με τον «αιώνιο» στο τέλος της κανονικής περιόδου. Κι αυτό γιατί ο Ντάνιελ Χάκετ… το πήρε προσωπικά πετυχαίνοντας τους πρώτους 8 πόντους των Πειραιωτών στην 4η περίοδο (με 2 ακόμη τρίποντα), 74-59, στο 35ο λεπτό.

Ο Στρόμπερι έκανε το 76-59, με τους Φελντέιν και Παππά να μειώνουν σε 76-65. Μία βολή του Χάντερ, 2 του Μάντζαρη και μία του Σπανούλη διαμόρφωσαν το 80-65, ενώ ο Γκιστ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, 80-66, με 1/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Κορομηλάς, Παπαπέτρου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Μποχωρίδης, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2).

Διάστρεμμα ο Διαμαντίδης
Διάστρεμμα υπέστη ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα με την τουρκική Νταρουσάφακα την ερχόμενη Παρασκευή (29/1), στο ΟΑΚΑ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το παρκέ δείχνοντας να πονά αρκετά στα μισά της 4ης περιόδου. Ήδη ξεκίνησε παγοθεραπεία και αύριο θα γίνει γνωστό η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Μετά το τέλος του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ πήρε δείγματα από τέσσερις παίκτες, στον καθιερωμένο έλεγχο έλεγχο αντι-ντόπινγκ. Από τον Ολυμπιακό επελέγησαν οι Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και Γιάννης Αθηναίου, ενώ από τον Παναθηναϊκό οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Όγκνιεν Κούζμιτς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/4/24

Η μεγάλη μάχη της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κόντρα στην Ναντ για τα ημιτελικά του UEFA Youth League, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με το...

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια Κριός Αγαπητέ Κριέ, αυτό το Σάββατο, η...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη γενέτειρά της! 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 20 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1841: Κυκλοφορεί το...

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι...